HUS OŠTRO PROTIV

'Vlada će novim PDV-om građanima dodatno zagorčati život'

21.01.2012 u 11:18

Bionic
Reading

Hrvatska udruga sindikata oštro se protivi najavama iz Vlade po kojima se sljedećeg tjedna namjerava provesti povećanje stope PDV-a bez prethodnog razgovora sa socijalnim partnerima

'Najavljeno povećanje PDV-a nedvojbeno bi uzrokovalo novi udar na lisnicu hrvatskog radnika te, za razliku od 'harača' prethodne vlade, s kojim je usporedba neizbježna, nije stupnjevano ovisno o primanjima pojedinaca. Budući da nemamo priliku o tome se očitovati na predviđenom mjestu, pozivamo Vladu da, ako je čvrsta u odluci da poveća PDV, primjeni poseban režim na prehrambene proizvode, odjeću i obuću za djecu, kao i ostala dobra i usluge izraženog socijalnog značaja', poručio je Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata.

'Napominjemo da i bez poskupljenja koja će ovaj potez uzrokovati, građani RH troše znatno više na hranu (preko 35 posto) nego građani Europske unije (15 posto prihoda)', dodao je Matijašević.

'Postupi li sukladno najavi, Vlada će građanima koji su od nove vlasti očekivali znatno smislenije mjere, dodatno zagorčati život', smatra Hrvatska udruga sindikata.