potpuna naknada štete

Vinkovačka gradska uprava odrekla se regresa u korist stradalih u nevremenu

25.07.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Djelatnici vinkovačke gradske uprave i gradske razvojne agencije odrekli su se ovogodišnjeg regresa u iznosu od po 200 eura u korist postradalih mještana u općinama oko Vinkovaca, kazao je u utorak vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić

"Riječ je o oko 40.000 eura kojima želimo pomoći u što hitnijem saniranju šteta na području Općina Andrijaševci, Privlaka, Ivankovo i Jankovci. Stradalim općinama stavili smo i svoje kapacitete kojima raspolažemo te su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci na terenu od prvog dana kao i pripadnici vinkovačke Stanice HGSS-a, Vinkovački vodovod i kanalizacija učinio je sve kako bi vodoopskrba funckionirala", naveo je Bosančić.

"Sve naše službe su im na raspolaganju i dalje i pomoći ćemo koliko možemo", poručio je Ivan Bosančić.

Najavio je kako će na području grada Vinkovaca vlasnicima oštećenih kuća štete od prošlotjednog olujnog neveremena biti podmirene u stopostotnom iznosu.

"Područje grada stradalo je tek djelomično u rubnim dijelovima te su do sada evidentirane štete na 65 objekata od kojih je tridesetak obiteljskih kuća", kazao je rekavši kako je riječ uglavnom o štetama na krovovima koje su sve popisane te ukupna šteta ne bi trebala biti već od 30.000 eura.

  • +30
Nevrijeme u Slavoniji: Stanovnici Gradišta, Andrijaševaca i Cerne saniraju štetu Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

"Već do kraja tjedna ćemo svima isplatiti štetu ", rekao je pozvavši vlasnike oštećenih objekata da, ako već nisu, dođu u gradsku upravu i prijave nastalu štetu. Također je kazao kako Grad Vinkovci nije imao uvjete za proglašenje elementarne nepogode.