sporni nastup

Vijeće za elektroničke medije o nastupu 'golog slikara': Nije povrijeđen zakon ni pravila o zaštiti maloljetnika

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.10.2018 15:31
  • Objavljeno 09.10.2018 u 15:31
Nastupom 'golog slikara' nije povrijeđen zakon ni pravila o zaštiti maloljetnika

Nastupom 'golog slikara' nije povrijeđen zakon ni pravila o zaštiti maloljetnika

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Vijeće za elektroničke odlučilo je da prikazivanjem nastupa Brenta Raya Frasera, koji je u emisiji Supertalent slikao penisom, nije povrijeđen Zakon o elektroničkim medijima kao ni Pravilnik o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima

"Agencija za elektroničke medije zaprimila je više pritužbi građana na sadržaj emitiran dana 30. rujna 2018. u sklopu talent showa Supertalent, koji se prikazuje na kanalu NOVA TV. Sve pritužbe su se odnosile na nastup natjecatelja Brent Ray Frasera. Podnositelji pritužbi smatraju da se radi o neprimjerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika", izvijestilo je Vijeće na svojoj internetskoj stranici.

Navode da su svoju odluku donijeli nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale predmetni sadržaj i utvrdile da je "nakladnik programskom oznakom, zvučnim upozorenjem 'Program koji slijedi nije primjeren za osobe mlađe od 12 godina' i kasnovečernjim terminom emitiranja poduzeo sve raspoložive mjere da maloljetnici u području prijenosa neće gledati sporni sadržaj".

"Montažom kadrova i računalnom animacijom u post-produkciji izbjegnuto je eksplicitno prikazivanje spolnih organa. Uz to, nakladnik NOVA TV d.d. predmetni sadržaj nije reprizirao niti u jednom drugom terminu", ističu u Vijeću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!