KUSIĆ OTKRIO

Vijeće će razmatrati zabranu fašističkih simbola kao Italija

14.09.2017 u 15:16

Bionic
Reading

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima sastalo se u Banskim dvorima, a sjednici nazoči i premijer Andrej Plenković

Po završetku rasprave na sjednici koja je počela oko 15 sati predviđene su i izjave za predstavnike medija kojima će se obratiti predsjednik Vijeća, akademik Zvonko Kusić.

Kusić je pri dolasku u zgradu Vlade novinarima kratko ponovio kako je moguće da će intenzivirati sastanke da smjernice budu gotove smjernice i prije ožujka, a kazao je i da će Vijeće također razmatrati zabranu fašističkih simbola kao što je to učinila Italija, prenosi N1.

Podsjetimo, Kusić je i prošli tjedan, najavljujući sjednicu Vijeća za ovaj tjedan, istaknuo da će se Vijeće nakon toga sastajati i češće nego jednom mjesečno kako je predviđeno kako bi ubrzalo rad te donijelo sveobuhvatne preporuke Vladi usmjerene na suočavanje sa prošlosti, kao i preporuke pravnog reguliranja uporabe i isticanja obilježja, znamenja i simbola nedemokratskih režima. To uključuje i preporuke za politiku imenovanja ulica i trgova, te način obrazovanja djece i mladih, rekao je Kusić i poručio da će prijedlozi Vijeća biti utemeljeni na znanstveno valoriziranim povijesnim činjenicama.