brza reakcija

Lora Vidović odgovorila premijeru: Obavijestila sam Božinovića, Resslera, Šuicu... odgovor nisam dobila

04.10.2019 u 14:30

Bionic
Reading

Ekspresno je pučka pravobraniteljica Lora Vidović putem svojega Twittera odgovorila premijeru Andreju Plenkoviću, kojega, kako je rekao, o njezinoj kandidaturi za europskog ombudsmana nitko nije obavijestio. Pučka pravobraniteljica napisala je kako je o tome obavijestila potpredsjednika Sabora Furija Radina, ali i upućivala dopise Vladi na koje nije dobila odgovor

Nije prošlo ni sat vremena od novinarskog pitanja upućenog premijeru Andreju Plenkoviću, kojega, kako je rekao, nitko nije obavijestio o tome da se pučka pravobraniteljica Lora Vidović htjela kandidirati za europskog ombudsmana, a ona mu je ekspresno putem Twittera odgovorila:

'Kao čelnica institucije koja je opunomoćenica Hrvatskog sabora, o namjeri da se kandidiram za EU ombudsmana sam na sastanku obavijestila potpredsjednika Sabora Furija Radina', napisala je, a potom dodala kako je znala da je važno i da hrvatska Vlada ima tu informaciju te je o tome početkom rujna obavijestila njezina potpredsjednika Davora Božinovića.

On pak, piše, nije imao vremena za sastanak, pa su o tome putem telefona razgovarali 'barem 10 minuta'.

'Žao mi je što nije premijeru prenio tu informaciju, iako sam ga to zamolila', napisala je Lora Vidović, koja je pored toga o kandidaturi obavijestila i sve hrvatske europarlamentarce te razgovarala s Karlom Resslerom i Dubravkom Šuicom, koji su joj rekli kako se 'moraju konzultirati' te da će joj naknadno odgovoriti. Odgovor nije dobila, piše.

'Konačno, ovoj kandidaturi nisam pristupila politički, nego kao poslu koji sam htjela obaviti stručno, jer se radi o poziciji koja prije svega biti mora neovisna o politici. Medijsku pažnju nisam tražila u kampanji, pa mi sigurno ne treba ni sada, pogotovo ne za međustranačka prepucavanja preko mojih leđa. Nisam se uspjela kandidirati iz više razloga, a naučila sam jako puno, tako da je meni ovo od početka bilo win-win #neovisnost', poručila je Vidović.