ZBOGOM POLITICI?

Velimir Srića otišao iz HSLS-a ali i iz Holdinga

17.05.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Ekonomist Velimir Srića, gradski zastupnik i član Skupštine Holdinga, izlazi iz HSLS-a, ali i iz gradske megatvrtke. 'Ne želim držati ljestve nečemu što nema puno smisla', kaže Srića koji bi iz Skupštine Holdinga trebao odstupiti čim Gradska skupština odredi njegovu zamjenu.

'Loš sam birokrat pa ne znam kako točno ide procedura. Moram pričekati da Gradska skupština izglasa moju zamjenu jer za neke odluke Holdinga potreban je kvorum od svih 11 glasova, inače bi bila paralizirana', objašnjava Srića.

Njegov odlazak iz Holdinga i HSLS-a, ujedno znači i odlazak iz politike, iako nije htio dalje komentirati svoju odluku. 'Da sam htio to objaviti bučno i glasno sazvao bih konferenciju. Htio sam to tiho napraviti, pa nemam komentara', nevoljko je rekao Srića, koji će do kraja mandata skupštinske klupe grijati kao nezavisni zastupnik.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kaže kako je sa Srićom osobno u odličnim odnosima te da razumije zašto odlazi.'Najavio je to još prije pet mjeseci, nakon parlamentarnih izbora, nije to nova vijest. Jednostavno tehnički to dosad nije bilo izvedivo. Rekao je da se u životu više neće baviti politikom i ja to potpuno razumijem. Želim mu puno sreće', kaže Kosor.

Velimir Srića još je u prosincu dao ostavku na sve dužnosti HSLS-a, nakon što su na parlamentarnim izborima liberali doživjeli potop i nisu uspjeli prijeći izborni prag sa 3,8 posto na nacionalnoj razini, a preko 4,75 posto u Zagrebu. - Iako je ovo najbolji izborni rezultat HSLS-a u Zagrebu u zadnjem desetljeću, ja sam njime duboko nezadovoljan - rekao je tada Srića.