NOVO RUKOVODSTVO

Velimir Srića na čelu zagrebačkog HSLS-a

07.03.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Na 12. redovnoj izbornoj Skupštini Gradske organizacije HSLS-a Zagreba u kinu Europa u subotu odabrano je novo vodstvo zagrebačkih liberala, koje će na čelu te gradske organizacije biti sljedeće četiri godine. Za predsjednika zagrebačkih liberala izabran je Velimir Srića, koji će mu radu pomagati šest potpredsjednika: Veljko Đorđević, Mladen Gajski, Josip Müller, Ivana Nikolić, Miroslav Polovanec i Ivica Toljan

U okviru izborne skupštine novoizabrani predsjednik prof. dr. Velimir Srića kao svježa stranačka akvizicija HSLS-a , prisutnima je ponudio svoje viđenje hrvatske budućnosti koju je kao temu obradio u svojoj zadnjoj knjizi 'Hrvatska 2020'. 'Današnji izbori odražavaju temelje vrline koje Hrvatska socijalno-liberalna stranka ima danas u Zagrebu. Prije svega nudimo najsposobnije vodstvo, vrhunske stručnosti i spremnosti na žrtvu i odgovoran rad za dobrobit Zagreba. Također nudimo jasnu i konkretnu viziju budućeg razvoja grada', kazao je Srića.

Srića je istaknuo da hrvatsku, a posebno zagrebačku političku scenu vidi kao destruktivnu iscrpljujuću i beznadnu. 'Grad i zemlju politika već dugo razvlači na lijevo i desno, vrijeme je da krenemo snažno naprijed. Takvo stanje je posljedica sraza ispraznih programa i djelovanja dviju najjačih političkih organizacija, HDZ-a i SDP-a koji su očigledno potrošili sve koncepte i izgubili vjerodostojnost i povjerenje značajnog dijela hrvatskog biračkog tijela', kazao je Srića.