izvanredne okolnosti

Veliki četvrtak, Bozanić i biskupi u Novom Zagrebu: Potrebna nam je nada u ovom kaosu

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 09.04.2020 23:44
  • Objavljeno 09.04.2020 u 23:38
Kardinal Josip Bozanić, Veliki četvrtak

Kardinal Josip Bozanić, Veliki četvrtak

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Veliki četvrtak euharistijsko slavlje Večere Gospodnje u župi Tijela Kristova u Novom Zagrebu, a pomoćni biskup Mijo Gorski istaknuo je u propovijedi da je Krist učvrstio nadu koja nam je potrebna u ovom sveopćem kaosu.

Kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje Večere Gospodnje u župi Tijela Kristova u naselju Sopot u koncelerbarciji s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, koji je održao propovijed, te župnikom župe Ivicom Reparincom, pročelnikom Tiskovnog ureda Bornom Puškarićem i nadbiskupskim tajnikom Ivanom Lukićem.

Euharistijsko slavlje na Veliki četvrtak je zbog epidemije koronavirusa služeno bez naroda.

"Žrtvu primamo vjernog srca, da Gospodin naš lsus Krist, za kojega vjerujemo da je stvarno prisutan u svojim otajstvima, posveti nutrinu našega bića i učvrsti našu nadu", rekao je mons Gorski,

Naglasio je kako nam je nada potrebna u ovom sveopćem kaosu. Tako nam je potreban cilj u našim lutanjima, a Euharistija doista umnožava vjeru, učvršćuje nadu i usavršava ljubav, dodao je. Poručio je i kako ono što u zajednici vjernih u obredu slavimo cijelim svojim bićem, dušom i tijelom - u javnosti živimo. "Ovog Velikoga tjedna, koji će ući u povijest Crkve zbog nemogućnosti vršenja tako dragih i značajnih obreda, među kojima je i obred pranja nogu, moramo kao vjernici prepoznati taj obred služenja u našoj javnosti", rekao je mons Gorski.

Podsjetio je i kako to rade tolike tisuće zdravstvenih djelatnika po našim bolnicama, snaga sigurnosti, civilne zaštite, prodavačica, vatrogasaca, građevinskih radnika i volontera u nevolji uzrokovanoj potresom. "Svi oni čine izvanrednu gestu služenja braći i sestrama", naglasio je u propovijedi na Veliki četvrtak mons. Gorski.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!