PREKO SRBIJE DO EU

Velika policijska akcija na razbijanju narkomafije

19.04.2012 u 19:46

Bionic
Reading

Pripadnici srbijanske policije u četvrtak su, u velikoj akciji razbijanja beogradske narkomafije, uhitili pet osoba osumnjičenih za proizvodnju i krijumčarenje narkotika u zemlje Europske unije (EU)

To je, u izjavi koju prenose beogradski mediji, potvrdio srbijanski ministar Ivica Dačić, navodeći kako je uhićeno pet pripadnika novobeogradske kriminalne skupine osumnjičene da se bavi proizvodnjom metamfetamina i njegovim krijumčarenjem u zemlje EU.

Kako je rekao, uhićeni su Boško Savić, Saša Burić, Nenad Novaković, kao i Sreten Nikolić Saša Smiljanić koji su osumnjičeni da su bili pomagači. Po Dačićevim riječima, akciju, koja još traje, provodi Služba za borbu protiv organiziranog kriminala, a u tijeku je još jedna akcija protiv trgovaca narkoticima, koja se provodi i po drugim srbijanskim mjestima.

Pripadnik beogradske kriminalne skupine koja se bavi narkoticima ubijen je u utorak navečer ispred jednog kafića na Novom Beogradu, a po medijskim navodima riječ je o obračunu unutar kriminalnog miljea. Ubijenome Vujadinu Pejanoviću (34), zvanom Vule Balavi, kako se navodi, pucano je u glavu i u grudi i vjeruje se da je riječ o profesionalnom ubojstvu, a u tijeku je istraga nakon što je obavljen očevid. Prema saznanjima beogradske televizije B92, Pejanović je bio visokopozicionirani član novobeogradskog narko-klana čiji je vođa Dejan Stojanović Keka