TESTOVI POKAZALI

Većina djece iz splitske osnovne škole Marjan negativna na koronavirus

19.06.2020 u 22:49

Bionic
Reading

Kako je i najavljeno, cijeli razred splitske Osnovne škole "Marjan" u koji je išao učenik pozitivan na koronavirus danas je testiran i glavnina rezultata je obrađena do petka navečer

"Većina djece iz razreda koje smo testirali su negativna na virus, ali s obzirom na veliki broj djece, kompletne rezultate ćemo imati sutra. Zasad je sve dobro", rekla je Slobodnoj Dalmaciji dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Što se tiče ostatka škole, dr. Karin je već prije istaknula kako nema nikakvog straha s obzirom na to da su se primjenjivale sve mjere te razred nije imao kontakta s ostalima.

Podsjetimo, koronavirus u osnovnoj školi Marjan otkriven je kod jednog dječaka, a u njegovoj obitelji je ukupno četvero oboljelih. Oni su svi bliski kontakti koji su odmah stavljeni u samoizolaciju, tako da nisu odlazili nigdje, pa i nisu mogli širiti virus.

Na novinarsko pitanje koliki je rizik zaraze za ostale učenike, s obzirom da je dječak s njima proveo dan i pol, epidemiologinja Diana Nonković odgovorila je da je rizik vrlo mali jer je dječak asimptomatska osoba, a te su osobe, po najnovijim istraživanjima, znatno manje rizične.