parlamentarni izbori

Večeras je prvo sučeljavanje Plenkovića i Bernardića, pogledajte po kojim pravilima će se održati

29.06.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Kako je već prethodno najavljeno, prvo sučeljavanje čelnika dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj, HDZ-ova Andreja Plenkovića i SDP-ova Davora Bernardića, održat će se u ponedjeljak u 20 sati u emisiji 'RTL Duel'

U 120 minuta i jedan i drugi pokušat će uvjeriti birače da upravo njima daju svoj glas, navodi se u priopćenju RTL Hrvatske.

'Ono što našim gledateljima pripremamo u ponedjeljak nova je vrsta političke debate. Umjesto uobičajenog ispitivanja kandidata uz striktno mjerenje vremena za svako pitanje, moderirat ću diskusiju s ciljem da najizgledniji kandidati za predsjednika Vlade otkriju što od njih građani u iduće četiri godine mogu očekivati. Koliko će u tome biti uvjerljivi i kako će se snaći u situaciji gdje će prvi put sjediti sučelice, oči u oči - to će biti na samim kandidatima', poručuje Damira Gregoret koja će kandidate suočiti s aktualnim pitanjima za koja vjeruje da gledatelji i birači zaslužuju dobiti odgovor poput trenutne situacije s koronavirusom te njihovih predizbornih programa i prvih koraka koji će poduzeti ako osvoje vlast.

Dodala je kako će se samo mjeriti ukupno vrijeme kako bi svaki od kandidata dobio istu mogućnost. 'Uspjeh ili neuspjeh, kao i uvijek dosad, uglavnom će se mjeriti subjektivno, a o pobjedniku, doduše relativnom, odlučit će građani koji na birališta iziđu'.

Sučeljavanje će se moći pratiti uživo i na tportalu.