povećan broj

Vatrogasci upozoravaju: I dalje je velika opasnost od izbijanja požara zbog visokih temperatura

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 15.09.2021 10:16
  • Objavljeno 15.09.2021 u 10:04
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice upozorili su u srijedu da je povećan broj požara otvorenog prostora te da je zbog visoke temperature i izostanka padalina i dalje velika opasnost od izbijanja požara

"Pozivamo građane na povećan oprez jer je požarna opasnost i dalje velika, a u pojedinim dijelovima Hrvatske i vrlo velika", poručili su vatrogasci u izvješću o požarima u Hrvatskoj u protekla 24 sata.

U izvješću su naveli da je u Karlovačkoj županiji tijekom gašenja pronađena smrtno stradala osoba. Požar je izbio na području naselja Otok kod Karlovca, a zahvatio je travu i niskog raslinje na površini od 0,1 ha. U gašenju su sudjelovala tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz karlovačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP).

U Primorsko-goranskoj županiji zbog požara kod naselja Hreljin, a koji je zahvatio travu i nisko raslinje na površini od oko osam hektara, bio je jučer zatvoren promet željezničkom prugom. U gašenju požara sudjelovalo je 50 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP-a Rijeka, DVD-ova Sušak, Drenova, Kraljevica, Viškovo, Jelenje, Hreljin, Bakar, Škrljevo i Zlobin. Požar je lokaliziran 15. rujna u 3,35 sata, a u tijeku je sanacija požarišta.

I u dalmatinskim županijama je zabilježeno nekoliko požara otvorenog prostora u čijem je gašenju sudjelovalo gotovo stotinu vatrogasaca. Tako je u Ninu, na području naselja Grbe, požar zahvatio površinu od oko 72 ha, a u gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVD Pljusak te dva Air Tractora te je popodne i ugašen.

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Na području naselja Mratovo u Općini Promina jučer je u jutarnjim satima stigla dojava o požaru trave, niskog raslinja i smrike koji je zahvatio površinu od oko 90 hektara, a u gašenju je sudjelvalo 49 vatrogasaca s 24 vatrogasna vozila iz JVP Knin, Drniš, VZ Šibensko-kninske županije, DVD-ova Biskupija, Sveti Juraj Kistanje, Knin, Ružić, Drniš i Promina. Od zračnih snaga angažirana su tri protupožarna zrakoplova: kanader i dva Air-Tractor. Požar je pod nadzorom gasitelja, a tijekom noći na dežurstvu ostalo je šest vatrogasaca sa dva vozila iz JVP-a Drniš i DVD-a Promina.

I na požarištu na području naselja Puljane tijekom noći dežurala su četiri vatrogasca sa dva vozila iz DVIP Šibenik i JVP Drniš. U gašenju ovog požara koji je izbio jučer u popodnevnim satima i zahvatio površinu od 20 hektara, sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš, Promina i Ervenik. Od zračnih snaga angažirana su i dva Air-Tractora.

Ugašen je i požar kod naselja Gizdavac u Općini Muć koji je jučer zahvatio četiri hektara trave i niskog raslinja, a u čije se gašenje uključio i Air Tractor koji je bio u izviđanju te ukupno 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Muć, Dugopolje, Klis i Zagora, stoji u priopćenju.

  • +12
  • +9

Ilustrativna galerija / Požar kod Ražanca

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!