BITKA S COVIDOM-19

U Hrvatskoj 234 nova slučaja zaraze, preminule četiri osobe. Sve županije objavile su podatke s terena

01.10.2020 u 07:24

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1325. Među njima je 297 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminule su četiri osobe, u Splitu, Bjelovaru, Zagrebu i Slavonskom Brodu

16.17 U Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U jednom slučaju radi se o mlađoj osobi nepoznatog izvora zaraze, koja se liječi kod kuće. U drugom slučaju radi se o djetetu, bliskom obiteljskom kontaktu prethodno detektirane osobe oboljele od COVID-19. S obzirom da se kod djeteta radi o učeniku 1. razreda osnovne škole u Svetom Iliji u karantenu je stavljeno 14 učenika tog razreda i tri učiteljice.

Vezano na slučaj pojave virusa kod učiteljice viših razreda u osnovnoj školi u Klenovniku, u karanteni su svi učenici viših razreda, njih 73 i 7 učitelja predmetne nastave, dok će se učenici nižih razreda moći vratiti u školu.

Broj novozaraženih po županijama

  • Grad Zagreb - 49
  • Splitsko-dalmatinska županija - 25
  • Vukovarsko-srijemska županija - 19
  • Zagrebačka županija - 18
  • Sisačko-moslavačka - 14
  • Karlovačka županija - 13
  • Virovitičko-podravska županija - 12
  • Dubrovačko-neretvanska županija - 10
  • Bjelovarsko-bilogorska županija - 10
  • Primorsko-goranska županija - 8
  • Požeško-slavonska županija - 7
  • Koprivničko-križevačka županija - 6
  • Krapinsko-zagorska županija - 6
  • Ličko-senjska županija - 6
  • Osječko-baranjska županija - 4
  • Brodsko-posavska županija - 4
  • Šibensko-kninska županija - 3
  • Međimurska županija - 3
  • Zadarska županija - 2
  • Varaždinska županija - 2
  • Istarska županija - 1

14.04 U Bosni i Hercegovini u četvrtak je potvrđeno 280 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pet zaraženih osoba umrlo je u protekla 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo. >>> Cijeli tekst <<<

13.21 U Virovitičko-podravskoj županiji 12 je novooboljelih, a zaražena je cijela jedna obitelj - otac, majka i četvero djece. Njih petero bilo je pozitivno u zadnjih 24 sata, inficiravši se od ranije zaraženog djeteta, zbog kojeg su svi i bili u samoizolaciji. Devetero novozaražeih je s područja Virovitičko-podravske, a troje iz jedne susjedne županije, ali kako su se testirali u VPŽ, epidemiološki ih se vodi tamo. U samoizolaciji je 171 osoba, aktivna su 52 slučaja zaraze.

13.03 U Međimurskoj županiji tri nova nalaza su pozitivna na koronavirus. Aktivno je 49 slučajeva bolesti, u samoizolaciji se nalazi 653 osoba.

[NOVI SLUČAJEVI] U samoizolaciji se nalaze 653 osobe u Međimurju!

Objavljuje eMedjimurjeČetvrtak, 1. listopada 2020.

12.52 U Karlovačkoj županiji registrirano je 13 novih slučajeva zaraze, pet muškaraca i osam žena. Deset osoba ima prebivalište na području Karlovca, po jedna iz Ogulina, Duge Rese i Ozlja. U bolnici je 15 Covid pacijenata, a u samoizolaciji se nalazi 298 osoba.

12.37 Na području Brodsko-posavske županije zabilježena su četiri nova slučaja zaraze, dvije osobe iz Slavonskog Broda i po jedna iz Dragalića i Bebrine. Preminula je ženska osoba (1936. godište) koja je imala i druge komorbiditete. Aktivnih slučajeva je 25, hospitalizirano je šest osoba, a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

Loše vijesti >>

Objavljuje BrodPortalČetvrtak, 1. listopada 2020.

12.16 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na koronavirus, dvije iz Oroslavja te po jedna iz Đurmanca, Krapinskih Toplica, Radoboja i Svetog Križa Začretje. Radi se o kontaktima već poznatih oboljelih osoba. Preminula je jedna Covid pozitivna osoba s područja Bedekovčine. Ozdravila je jedna osoba. U samoizolaciji se nalazi 811 osoba.

11.48 Novih 49 osoba zaraženih koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Grad Zagreb. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" testirano je 837 uzoraka, a 246 osoba je dobilo mjeru samoizolacije. Od jučer je oporavljeno 20 osoba.

  • +7
Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Od 49 novih slučajeva, 26 su kontakti prethodno je oboljelih, 21 slučaj je negativne epidemiološke anamneza, a dvije obrade još su u tijeku. Zabilježena su dva slučaja zaraze povezana s po jednom osnovnom i srednjom školom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno šest nastavnika srednje i dva zaposlenika osnovnih škola.

11.44 Na području Šibensko-kninske županije tri osobe su novooboljele, dvije iz Šibenika i jedna iz Knina. Osam je aktivnih slučajeva oboljenja, tri osobe se liječe na šibenskoj bolnici. U samoizolaciji su 64 osobe. Na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite uvode se nužne epidemioloških mjera u trajanju od 14 dana.

Odluka Nužne Mjere - ŠKŽ by Tportal.hr on Scribd

11.15 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom: četiri iz samostana sestara Bazilijanki u Križevcima, jedan sa šireg koprivničkog područja te jednan s križevačkog područja. U bolnici su četiri osobe, aktivno je 19 slučajeva, ozdravilo je pet osoba.

11.10 Na području Ličko-senjske županije šest je novooboljelih: četiri iz Gospića, po jedna iz Otočca te Perušića. Jedan razred OŠ dr. Jure Turića u Gospiću je stavljen u samoizolaciju zbog pozitivne učenice, dok je jedan razred OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac stavljen u samoizolaciju zbog pozitivne učiteljice. Potvrđen je jedan oboljeli vojnik na Udbini s prebivalištem u Varaždinskoj županiji (ne ulazi u ukupan broj oboljelih s područja županije zbog mjesta prebivališta), osoba će koristiti smještaj izolacije u vojarni na Udbini. Aktivno je 35 slučajeva, u samoizlaciji je 159 osoba.

11.05 Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović poručio je u četvrtak da je već udvostručen broj inspektora za nadzor domova za starije i nemoćne te se više neće tolerirati nepoštivanje pravila u tim domovima u kojima će se smanjiti maksimalan broj korisnika. >>> Cijeli tekst <<<

11.01 U Osječko-baranjskoj županiji analizirana su ukupno 284 uzorka, od kojih su četiri pozitivna na koronavirus. Riječ je o dvije osobe s šireg područja Donjeg Miholjca te po jednoj osobi iz Osijeka i Podgorača. Hospitalizirano je 25 osoba zaraženih koronavirusom, četiri su na respiratoru. Samoizolacija je određena za još 29 osobe, pa ih je sada ukupno 522.

U Miholjcu dvije, a u Osijeku i Podgoraču po jedna novopozitivna osoba #Osijek http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=84264

Objavljuje Osijek031.comČetvrtak, 1. listopada 2020.

10.54 Novih deset koronavirusom zaraženih osoba potvrđeno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o četiri osobe s područja općine Đulovac te po jednoj s područja Čazme, Bjelovara, Garešnice, Daruvara i općina Hercegovac i Sirač. Na području županije trenutno je 38 osoba zaraženo koronavirusom, a u samoizolaciji je 428 osoba.

10.51 Na području Zadarske županije dvije su novooboljele osobe, obje s područja Grada Zadra. Pod aktivnim nadzorom su 163 osobe. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih je dvokje na respiratoru.

  • +2
Zadar: Ispred Opće bolnice postavljena dva šatora za oboljele od Covida-19 Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

10.42 Na području Zagrebačke županije 18 je novooboljelih (šest iz Velike Gorice, tri iz Dugog Sela, po jedna iz Svete Nedjelje, Zaprešića, Ivanić-Grada, Vrbovca, Pisarovine, Pokupskog, Kloštar Ivanića, Brckovljana i Rugvice). Izliječeno je devet osoba, a jedna je osoba preminula. Aktivna su 243 slučaja zaraze. Od 18 novooboljelih šest su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja su povezana s boravkom u bolnici, dok je za devet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 88 osoba.

Zbog pozitivnog učenika osnovne škole u Vrbovcu, mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda. Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada.

U protekla 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas...

Objavljuje Koronavirus.hrČetvrtak, 1. listopada 2020.

10.31 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o četiri osobe iz Dubrovnika, tri iz Kule Norinske, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj osobi iz Metkovića. U posljednja 24 sata preminula je jedna Covid pozitivna osoba iz Opuzena (1942. godište). Izliječeno je šest osoba, hospitalizirano je 14 Covid pacijenata. U samoizolaciji je 210 osoba.

10.08 U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1325. Među njima je 297 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminule su četiri osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16.827 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 284 preminulo, ukupno oporavilo se 15.218 osoba od toga 161 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 7903 osoba. Do danas je ukupno testirano 312.406 osoba, od toga 5322 u posljednja 24 sata.

9.55 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (14 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Nijemaca, 1 iz Rokovaca, 1 iz Vukovara i 2 osobe sa dugotrajnim boravkom u drugoj županiji). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 845, od kojih je 731 osoba izliječena, a ukupno je 17 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

19 NOVOOBOLJELIH U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI 📌U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00...

Objavljuje Gradski portal Cibalia.infoČetvrtak, 1. listopada 2020.

9.50 U Sisačko-moslavačkoj županiji 14 je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Pojavilo se i novo žarište. Jedanaest osoba je s područja grada Popovače, jedna osoba je s područja grada Siska, jedna s područja općine Topusko i jedna s područja općine Lekenik. Osobe s područja grada Popovače bile su na jednom događanju u Gornjoj Jelenskoj.

9.44 U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 677 obrađenih testova danas je 25 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11, Hrvaca 2, Kaštela 2, Muća 2, Omiša 1, Pučišća 1, Sinja 4, Solina 1 i Trilja 1 osoba. Od 25 novooboljelih osoba 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 911 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju je 38 COVID pozitivnih, pet osoba je na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna muška osoba stara 54 godine, pozitivna na COVID infekciju.

  • +13
Split - Domagojeva obala Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

9.19 U Primorsko-goranskoj županiji registrirano je osam novozaraženih osoba, a devet osoba je ozdravilo. Šest su kontakti prethodno zaraženih, a ostali se još istražuju. U domu Delnice svi zaraženi korisnici su dobro, nitko nije tijekom noći prebačen u bolnicu. Ukupno je u županiji 136 aktivnih slučajeva, a 397 ljudi se nalazi u samoizolaciji.

Dvanaest učenika jednog razreda Osnovne škole u Omišlju imat će nastavu na daljinu nakon što je kod jednog potvrđena zaraza koronavirusom. Tijekom protekla 24 sata devet je osoba ozdravilo.

  • +13
Dom za starije i nemoćne osobe Domska vila Vinka u Delnicama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

9.06 Epidemiolog Branko Kolarić poručio je da je u zadnje vrijeme povećan broj zaraženih zaposlenika u domovima za starije osobe. Ukupno ih je preminulo 66 stanara u domovima za starije, što je u ukupnom broju umrlih 25 posto, daleko manje nego u nekim zemaljama na zapadu.

'Napravili smo jako dobar posao. Ljudi u domovima rade zmajski već šest mjeseci i molim ih za daljnju aktivnost', rekao je Kolarić u Domu za starije osobe u Delnicama. Dodao je da negiranje problema epidemije ne pomaže. 'Mjere su relativno jednostavne, idućih pet do šest mjeseci možemo to izdražati. Svima će nam biti bolje ako bude manje zaraženih', poručio je Kolarić.

  • +15
Testiranje na koronavirus u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

8.27 U Istarskoj županiji ispitano je 253 uzoraka briseva na COVID-19 (155 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Trenutno je 10 aktivnih slučajeva. U mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba.

8.22 U Požeško-slavonskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno je aktivno 88 slučajeva, 82 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a šest osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 429 osoba, a ukupno je testirano 9217 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 117 uzoraka.

8.12 Na desetak tijela lokalnih vlasti i državnih kompanija u Brazilu suočava se s optužbama da nisu zaštitili radnike, uključujući liječnike i medicinske sestre, od Covida-19, pokazali su u četvrtak objavljeni podaci istraživanja Thomson Reuters Foundationa. >>> Cijeli tekst <<<

7:16 U srijedu je zabilježeno 213 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj 1.256. Među njima je 288 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Testirane su 6.592 osobe.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu kako s 288 hospitaliziranih bolesnika s Covidom-19 zdravstveni sustav u Hrvatskoj još uvijek nije preopterećen, a oboljeli su većim dijelom starije životne dobi u kojoj se razvija teži klinički oblik bolesti. >>> Cijeli tekst <<<

  • +17
Koronavirus u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

6:40 Njemačka vlada u srijedu je ukinula klasifikaciju visoko rizičnog područja za hrvatske regije Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju te za švicarski Freiburg. Zbog velikog broja zaraza koronavirusom, njemačka je vlada klasificirala pojedine regije u 11 europskih zemalja, uključujući cijelu Belgiju, Island, Wales i Sjevernu Irsku, kao područja s visokim rizikom. >>> Cijeli tekst <<<