splitski dogradonačelnik

[FOTO/ VIDEO] Ivošević progovorio o incidentu: 'Nemojte zatvarati oči, problem nasilja nad ženama je velik društveni problem'

05.09.2022 u 12:43

Bionic
Reading

Nakon što je procurila vijest da je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević poslije svađe sa susjedom dobio šakom u glavu o incidentu je progovorio pred novinarima

'Ovoga vikenda u kući do moje duže vrijeme je trajala galama, a onda je to prešlo u ženske urlike. Vidio sam da čovjek urla na ženu. I samo sam viknuo da se prestane derati. On je iskočio kroz prozor i udario me. Ja sam rekao da se tući neću i da zovem policiju. On je nakon toga otišao i uputio mi prijetnju da on ima policiju u malom prstu i da će mi doći nekad kad se budem najmanje nadao', pojasnio je Ivošević novinarima.

'Problem nasilja nad ženama je veliki društveni problem i moramo se baviti time. Molim Ministarstvo da nam pomogne da se u Splitu otvori krizni centar', kazao je.

'Nakon napada otišao sam u policiju i podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje. U bolnicu sam otišao kako bi sve bilo evidentirano. Susjedi su mi rekli da ovo nije prvi put, starije susjede se očito boje ovog nasilnika koji u evidenciji ima narkotike i nasilje', kazao je Ivošević.

Pozvao je sve žene da se udalje od nasilnika ako ga imaju u životu. 'Molim državne institucije da reagiraju, a sve žene koje trpe nasilje molim da se informiraju o programima Ministarstva i udrugama i da se ohrabre i udalje od nasilnika', rekao je Ivošević.

  • +3
Bojan Ivošević Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

'Kad vam netko, nakon što vas udari, kaže da će se vratiti i premlatiti vas kad ne budete očekivali, onda je to jasna prijetnja', kazao je Ivošević.

'Prva reakcija kada vas netko udari je da se idete fizički braniti. Ja nisam ni ruku digao, mislim da to isto nešto govori', kazao je Ivošević.

'Nikad nisam imao policijsku zaštitu, hoće li to raditi, ne znam. Ne bojim se nikoga u ovom gradu. Ovo čak nije imalo veze s mojim poslom, ovo se može dogoditi svakome. Nemojte zatvarati oči', poručio je Ivošević.

Na pitanje zašto odmah nije zvao policiju kada je vidio nasilje prema ženi, odgovorio je: 'Je l' zovete policiju ili prvo idete spriječiti nasilje? Odmah sam nakon udarca zvao policiju. To se sve odigralo u dvije minute.'

  • +2
Izjava Bojana Ivoševića Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic