incident u splitu

Bojan Ivošević objasnio zašto je dobio šakom u glavu od susjeda: Ovo nije prvi put...

05.09.2022 u 11:21

Bionic
Reading

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević u subotu je fizički napadnut u centru grada i završio je u bolnici s lakšim ozljedama glave. Policija traga za napadačem, navodno 24-godišnjakom

'Policijski službenici su dana 3. rujna ove godine zaprimili dojavu da je u Splitu fizički napadnut 32-godišnjak kojeg su izlaskom na mjesto događaja zatekli, dok se napadač udaljio. Napadnuti muškarac je pristupio u nadležnu policijsku postaju te podnio kaznenu prijavu za prijetnju', kazali su za tportal iz splitske policije.

Sam Bojan Ivošević o napadu se izjasnio statusom na Facebooku:

'Ovog petka u kući do moje dogodilo se obiteljsko nasilje, nažalost ne prvi put, kako sam kasnije saznao od ostalih susjeda.

Osoba od prije poznata hrvatskom pravosuđu zbog provala i narkotika zlostavljala je svoju ženu/curu. Kako sam odgojen da uvijek reagiram i zaštitim slabije, kada sam bio ispred kuće, zavikao sam 'prestani se derat', nakon čega je rastrojena osoba iskočila kroz prozor prizemlja i dotrčala do mene udarivši me šakom u glavu i vičući da mu se ne miješam u život, na što ja nisam reagira,o već rekao da zovem policiju, a osoba je skupila stvari i pobjegla iz stana.

Sramotno je da novinar Slobodne Dalmacije vrištanje žene naziva glasnom glazbom, ali to je očito na tragu trenutnog stanja u državi i kako se nasilje nad ženama tretira dok ne bude prekasno. Uvijek reagirajte na nasilje nad ženama makar to za dio Slobodne Dalmacije bila muzika za njihove uši', objavio je Ivošević.

Slobodna Dalmacija ranije je, naime, objavila da je splitski dogradonačelnik napadnut od susjeda kojega poznaje iz viđenja te da je dobio udarac šakom u glavu 'nakon što su se porječkali'.

'Do svađe je došlo navodno zbog glasne muzike koju je susjed puštao', objavili su inicijalno u ovom dnevnom listu. Ivošević objašnjava da nikakve glazbe nije bilo, nego da je bila riječ o obiteljskom nasilju.

(uskoro opširnije)

  • +3
Bojan Ivošević Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic