sporna reklama

Policija privela splitskog poduzetnika zbog prijetnje Bojanu Ivoševiću

28.07.2022 u 12:51

Bionic
Reading

Splitska policija privela je u srijedu navečer 44-godišnjeg poduzetnika, vlasnika jedne turističke agencije, zbog telefonske prijetnje koju je uputio zamjeniku gradonačelnika Bojanu Ivoševiću. Povod prijetnjama bile su nelegalne reklame postavljene na javnoj gradskoj površini i fasadi obližnje zgrade

Komunalni redari više puta su bezuspješno pokušali intervenirati u ovom slučaju, no vlasnik se oglušio i nastavio s praksom, te je navodno bio neugodan prema redarima.

Ivošević je u srijedu navečer zastao kod spomenute agencije i upozorio ih da više ne ističu reklame u gradskom parku, a zaposlenica je nazvala vlasnika i pružila telefon u ruke dogradonačelniku. Poduzetnik mu je, kako se neslužbeno može doznati, poručio da će doći do agencije i 'istriskati ga'.

Policija je na Matejušku stigla po Ivoševićevom pozivu, minutu ili dvije prije samog poduzetnika, te ga odvela na kriminalističko istraživanje. Kako se neslužbeno može doznati, protiv njega se vodilo nekoliko postupaka zbog različitih kaznenih djela, a nedavno je zbog prijevare osuđen na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora.

Ivošević nije želio konkretno komentirati incident jer se njime sada bave policija i Državno odvjetništvo.

'Nažalost, ponekad se u obavljanju posla susrećemo i s ovakvim situacijama. Nedopustivo je da netko uporno djeluje nezakonito i na neugodan način komunicira s komunalnim redarima koji samo rade svoj posao. Vjerujem da će sustav u konačnici poslati jasnu poruku kako red nema alternativu i kako nema mjesta prijetnjama prema osobama koje samo rade svoj posao i postupaju prema nezakonitostima', njegova je službena izjava.

U ovom slučaju očekuje se odluka splitske policije.

  • +4
Bojan Ivošević, intervju za tportal Izvor: Cropix / Autor: Joško Ponoš