OTVORENA ISTRAGA

Uzbekistanska tinejdžerica optužila talijanske sportaše za silovanje

04.03.2024 u 18:23

Bionic
Reading

Uzbekistanka tinejdžerica optužila je trojicu talijanskih mačevaoca za silovanje tijekom trening kampa u Toskani prošlog ljeta kada je bila maloljetna, rekao je u ponedjeljak njezin odvjetnik.

Navodni napad dogodio se u noći sa 4. na 5. kolovoza prošle godine tijekom međunarodnog kampa za mlade mačevaoce u Chianciano Termeu, u blizini Siene, u kojem je sudjelovala i mlada Uzbekistanka zajedno s članovima talijanske juniorske reprezentacije u mačevanju.

Imena navodne žrtve i onih koji su pod istragom nisu objavljena zbog pravila o privatnosti. Trojica talijanskih mačevalaca pod službenom su istragom, njihov odvjetnik poriče nedjelo, a Talijanska mačevalačka federacija (FIS) još ih nije suspendirala.

Podnositeljica žalbe, koja je tada imala 17 godina, tvrdi kako se probudila s bolovima i modricama u hotelskoj sobi s trojicom dječaka koje je upoznala noć prije u baru.

Žrtva je najprije o događaju ispričala cimerici, a odmah potom i majci, koja je u to vrijeme bila u Italiji, a koja je zatim s kćerkom otišla u bolnicu i podnijela tužbu.

Tužitelji u Sieni otvorili su slučaj još u kolovozu, a slučaj je rukama posebnog tužitelja koji se bavi maloljetnicima.

Odvjetnik trojice mladića zanijekao je nedjelo i pozvao na poštovanje svih strana dok se čeka odluka pravosuđa.

"Moji klijenti tvrde da su nevini jer nikada nisu koristili nasilje ni protiv koga," rekao je odvjetnik Enrico De Martino u izjavi.

Navodni prijestup izašao je na vidjelo nakon što je njezin odvjetnik Luciano Guidarelli tijekom vikenda kazao talijanskim medijima o svojoj zabrinutosti zbog načina na koji su slučaj vodili tužitelji i Talijanski mačevalački savez (FIS).

Guidarelli je posebno kritizirao FIS jer nije suspendirao troje sportaša.

"To je omogućilo da se djevojčica ponovno mora susresti s trojicom dječaka tijekom natjecanja i drugih trening kampova s rezultirajućom psihičkom traumom", rekao je.

FIS je u priopćenju za javnost rekao da je pomno pratio slučaj od samog početka i da će uvijek čuvati imidž sporta.