'Ležao je nepomično, ali je bio pri svijesti'

Užas u Zadru: Nekoliko napadača nasred frekventne ulice prebilo maloljetnika, u igri bio i bokser

22.04.2021 u 22:57

Bionic
Reading

U četvrtak navečer u Zadru je nekoliko osoba pretulo maloljetnika čije se ozljede još kvalificiraju

'Kad sam vidio kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao vjerovati da se to događa. Zaustavio sam automobil na sred ceste i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbježali su se, a jedan mladić je ostao nepomično ležati na tlu', ispričao je za Zadarski.hr svjedok nasilnog incidenta koji se oko 20.10 sati dogodio na nogostupu u ulici Bana Josipa Jelačića, nedaleko dječjeg vrtića Sunce.

Mjesto gdje se dogodio napad u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Tvrdi da je jedan od napadača mladića bokserom udarao u glavu s nekoliko snažnih udaraca. Napadači su, dodaje, bili stariji i fizički nadmoćniji, dok je žrtva krhke građe, oko 40 kilograma, u dobi od 14 ili 15 godina.

Policiju je oko 20.15 pozvao jedan od prolaznika koji je također svjedočio bestijalnom napadu četvorice mladića na maloljetnika starog između 14 i 16 godina. Kad smo došli na mjesto događaja dječak je nepomično ležao na lijevom boku, a iznad njega su bili policajci i nekoliko zatečenih prolaznika. Čim je došao medicinski tim stavili su mu okovratnik i potom su ga oprezno prebacili na nosila kako bi ga mogli unijeti u kola Hitne pomoći.

'Ležao je nepomično, ali je bio pri svijesti. Nisam mu dao da se onesvijesti. Lice mu je bilo izranjavano od udaraca. Rekao je da su mu ti isti momci već prije prijetili. Također je rekao imena nekih od njih, odnosno znao je svoje napadače. Jedan od njih je bio plavokos. Zašto su mu prijetili, zašto su ga tako krvnički pretukli, ne znam, ali dječak se nije mogao pomaknuti. Ležao je nepomično, boljela su ga leđa, kao da mu je bila ozlijeđena kralježnica. Pitanje je što su mu napravili', kazuje svjedok.

'U 20.16 sati zaprimili smo dojavu građana o fizičkom obračunu više osobe pored Raiffeisen banke u Ulici bana Josipa Jelačića. Više od toga u ovom trenutku ne možemo reći, istraga je u tijeku. Također ne znamo o kakvim se ozljedama radi', kazali su nam iz PU zadarske.