JOVANOVIĆ O PETICIJI

Uvođenje reda ne mora se svima sviđati

23.12.2013 u 17:57

Bionic
Reading

'Peticiju sindikata Preporod doživljavam jednako kao i ankete Crodemoskopa ili nekog drugog ispitivanja javnog mnijenja. Prema tome, takva peticija može biti samo putokaz u budućem radu i smjernica za određene odluke', komentirao je danas ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović peticiju za njegovu smjenu

Podsjetimo, potpisivanje peticije provedeno je u organizaciji sindikata Preporod. U tri dana prošlog tjedna u 519 škola prikupljeno je 13.135 potpisa, od čega ih je više od 10.000 prikupljeno u osnovnim školama.

Resorni ministar kaže da je u prvoj polovici mandata donio sam čitav niz odluka i pokrenuo brojne procese koji na prvi pogled ne moraju izazivati opće odobravanje ili oduševljenje oko 70 tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

'To što se 13.500 njih ne slaže s mojim radom, ja mogu razumjeti. Uostalom, ja nisam na čelu Ministarstva kako bih postao ministar simpatičnosti. Moj je zadatak učiniti obrazovanje jednako dostupnim svima pod jednakim uvjetima, povećati kvalitetu u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta, uvesti više reda u sustav, povećati njegovu učinkovitost i što kvalitetnije iskoristiti ograničene resurse koji su nam na raspolaganju u obrazovanju, znanosti i sportu. Razumljivo je da velike promjene i uvođenje reda u sustav izazivaju i velike reakcije. Svi objektivni pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru. Stoga će mi rezultati ove peticije biti samo dodatni poticaj za još više odlučnosti, kako bi na kraju mandata velika većina svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta moj rad, rad mojih suradnika i cijelog MZOS-a ocijenila visokom ocjenom. To je i put za drugi mandat naše Vlade, jer je to jedini način da se Hrvatskoj osigura stabilnost i bolji život. U tome će uvijek i obrazovanje i znanost biti na prvom mjestu', poručio je Jovanović.