NEZABILJEŽENA TRAGEDIJA

Utopio sa mladić u varaždinskom bazenu

16.03.2013 u 15:38

Bionic
Reading

Na Gradskim bazenima Varaždin utopio se 23godišnjak, izvijestili su iz PU varaždinske

U tijeku je policijski očevid koji bi trebao rasvijetliti okolnosti koje su dovele do ove, još nezabilježene tragedije na varaždinskim bazenima. Do utapanja je došlo oko 9:25 sati, kada je u bazenu bilo više osoba koje sumnjaju da je mladić pretrpio možda udar. Da je to uzrok tragedije tvrdi i Mladen Putar, direktor varaždinskih Gradskih bazena.

'Premda će se tek nakon istraga znati što se uistinu dogodilo, mogu reći da su djelatnici bazena i Hitne medicinske pomoći vrlo brzo reagirali, ali tragedija nije spriječena jer je njezin uzrok medicinske prirode', rekao nam je Putar.

S obzirom na to, direktor varaždinskih Gradskih bazena odbacuje nagađanja da bi tragedija bila možda izbjegnuta da je ostavljena vanjska služba spašavanja. Naime, radi smanjenja troškova ove javne ustanove koja otežano posluje, nedavno su se prestale koristiti usluge vanjskih spašavatelja.

'Umjesto toga, zaposlili smo kineziologe koji imaju licencu za spasitelje', veli Putar.

Novi zaposlenici isto tako obučavaju neplivače pa Gradski bazeni Varaždin za to više ne angažiraju vanjske suradnike putem studentskih ugovora koji su se u velikoj mjeri godinama - krivotvorili. Naime, putem fiktivnih studentskih ugovora za navodnu ispomoć kod obuke neplivača iz te javne ustanove izvučeno je oko dva milijuna kuna