traže dokaze

Uskok se napokon oglasio o pretresu Kuščevićevih nekretnina

20.08.2019 u 17:16

Bionic
Reading

Uskok je na svojoj internetskoj stranici objavio kratko priopćenje vezano za istragu protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića kojem su, prema pisanju medija, istražitelji upali u kuće na Braču

'Povodom brojnih zaprimljenih novinarskih upita vezanih uz medijske objave o pretragama nekretnina na otoku Braču, obavještavamo da se navedeni izvidi provode u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge. O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena', stoji u priopćenju.

'Doznajemo kako se radi o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta, o kojima su ovog ljeta opširno izvještavali mediji. Također doznajemo da su u tijeku izvidi i u nekretninama još nekoliko osoba na Braču', piše Jutarnji list.

  • +4
Nerežišća: Kuća bivšeg ministra Lovre Kuščevića Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Podsjetimo, Kuščević je podnio ostavku na mjesto ministra uprave početkom srpnja, pritisnut aferama o prenamjeni zemljišta na otoku Braču iz vremena u kojem je bio načelnik Općine Nerežišće. On je napise medija o tome odbacio i nazvao ih fabriciranima, a u međuvremenu je aktivirao svoj saborski mandat te je sada zastupnik u Hrvatskom saboru.

  • +2
Nekretnina Lovre Kuščevića u Malinskoj kod Milne Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX