AKCIJA U TIJEKU

Policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića

20.08.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na Braču te traju izvidi i pretresi

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića te traju izvidi i pretresi.

'Doznajemo kako se radi o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta, o kojima su ovog ljeta opširno izvještavali mediji. Također doznajemo da su u tijeku izvidi i u nekretninama još nekoliko osoba na Braču', piše Jutarnji list.

USKOK i MUP zasad o tome šute, a Jutarnji neslužbeno doznaje da policija provodi pretrese temeljem naloga koje je USKOK prethodno ishodio od suca istrage nadležnog Županijskog suda.

Pokretanje kaznenog postupka protiv ovog istaknutog HDZ-ovca nije moguće prije nego što mu Sabor ukine imunitet saborskog zastupnika, no izvidi se mogu obavljati bez skidanja imuniteta.

  • +4
Nerežišća: Kuća bivšeg ministra Lovre Kuščevića Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Podsjetimo, Kuščević je podnio ostavku na mjesto ministra uprave početkom srpnja, pritisnut aferama o prenamjeni zemljišta na otoku Braču iz vremena u kojem je bio načelnik Općine Nerežišće. On je napise medija o tome odbacio i nazvao ih fabriciranima, a u međuvremenu je aktivirao svoj saborski mandat te je sada zastupnik u Hrvatskom saboru.

>>> Odbrojava li zadnje ministarske sate? HDZ-ov kralj nekretnina Lovro Kuščević politički se uspinjao pravocrtno, a u biznisu je unosno vrludao

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX
  • +2
Nekretnina Lovre Kuščevića u Malinskoj kod Milne Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX