RUPA NA SAVI

Obnovili ga prije dvije godine, a već se raspada: Urušio se dio mosta u Zagrebu

06.06.2019 u 15:33

Bionic
Reading

Na pješačko-biciklističkom Savskom mostu, koji je ušminkan prije dvije godine, u četvrtak je otpao veliki komad asfalta i nastala je ogromna rupa

Asfalt je propao na južnoj strani mosta, na dijelu na kojem je nekad bila pješačka staza, a kad je 'preuređen' prije dvije godine, postavljene su klupe i žardinjere s cvijećem. Osim klupa i cvijeća, postavljen je novi sloj asfalta, na mjestima na kojima su bile rupe stavljene su čelične ploče i ocrtane su biciklističke staze.

Međutim, staze nisu bile pravilo iscrtane pa je sve moralo na popravni.

Grad Zagreb se u travnju 2017. hvalio novouređenim Savskim mostom, a kad su radovi obavljeni, njime se prošetao i gradonačelnik Milan Bandić.

  • +17
Savski most Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu te postavljanje s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa klupa za odmor i posuda s cvijećem.

Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik', može se još uvijek pronaći na stranicama Zagreba.

Nakon što je osvijetlio Željeznički most (tzv. Hendrixov) Bandić je najavio i osvjetljavanje Savskog mosta za 3,5 milijuna kuna. Raspisan je natječaj, ali se još nije došlo do realizacije. Sada se čini da bi bilo logično da se most prvo temeljito obnovi pa da onda tek zasvijetli.