VLADINA ZATVORENA SJEDNICA

Ured za pranje novca napreduje

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.07.2011 00:42
  • Objavljeno 01.07.2011 u 18:35
euri euro kovčeg s eurima novac

euri euro kovčeg s eurima novac

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Photodisc

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada je predložila Saboru da ne prihvati HDSSB-ov Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, između ostalog, i zbog toga jer je u tijeku izrada izmjena i dopuna toga Zakona, pa će se tom prilikom voditi računa i o najboljem mogućem načinu reguliranja pitanja vezanih uz školske odbore, navodi se u priopćenju Vladinoga Ureda za odnose s javnošću

Vlada je prihvatila Godišnje izvješće o radu Ureda za sprječavanje pranja novca u 2010. godini, iz kojega proizlazi da je Ured zabilježio kvantitativni i kvalitativni napredak u obavljanju svih njegovih zakonskih zadaća, ali o sadržajnim detaljima u Vladinom priopćenju nema niti riječi, osim što se još navodi da je Ured pozitivno ocjenjen od strane Vijeća Europe, Odbora stručnjaka za procjenu mjera protiv pranja novca i financiranja terorizma (Odbor MONEYVAL). Detalji se ne navode ni kada je riječ o tome da je Vlada prihvatila Prihvaćeno je Izvješće o poslovanju Agencije za lijekove i medicinske proizvode za 2010. godinu.

Vlada je zatvorenoj sjednici izmijenila i dopunila Odluku o vlasničkom restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji društva Badel 1862 d.d., u okviru mjera državne potpore prema Smjernicama za pomoć poduzetnicima u teškoćama. Odobrava se dodjela državne potpore kroz unos prava potraživanja RH-Ministarstva financija u temeljni kapital u iznosu od 206.551.000,00 kuna za povećanje temeljnog kapitala, te stjecanje u ime i za račun RH 2.065.510 dionica izdavatelja Badel 1862 d.d., svaka nominalne vrijednosti 100,00 kuna.

Izmijenjena je Odluka o koncesiji pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene-luke nautičkog turizma Porto Mariccio. Naime, osnivač društva Porto Mariccio Marina d.o.o. je društvo AB MARIS d.o.o. u Vodnjanu, čiji su poslovni udjeli prodani društvu Kermas limited. Sukladno tome, društvo AB MARIS d.o.o. promijenilo je naziv u Kermas Vod jedan d.o.o., a društvo Porto Mariccio d.o.o. u Kermas Vod dva d.o.o. Sukladno tome, izmjenom Odluke mijenja se naziv koncesionara u Kermas Vod dva d.o.o., navodi se u Vladinom priopćenju.

Vlada je donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu (KFOR), kojom se u rujnu i listopadu 2011. godine na Kosovo upućuju, na rok od sedam mjeseci, 20 pripadnika Oružanih snaga, a u studenome 2011. godine jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Također je donesena Odluka o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda, a prema kojoj će se u srpnju u mirovnu misiju UN-a u Zapadnoj Sahari (MINURSO) uputiti četvorica pripadnika OS-a u svojstvu vojnih promatrača do 31. prosinca 2011. godine, u mirovnu misiju UN-a u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) također četvorica pripadnika OS-a. U kolovozu će se dvojica pripadnika OS-a uputiti u mirovnu misiju u Liberiju (UNMIL) te po jedan pripadnik OS-a u mirovnu misiju u Sudanu (UNMIS) i mirovnu misiju u Indiji i Pakistanu.

Donesena je i Odluka o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji Europske unije 'EU NAVFOR Somalija-ATALANTA', kojom će se u kolovozu 2011. godine u Zapovjedništvo Operacije u Northwoodu u Velikoj Britaniji uputiti jedan pripadnik OS-a Republike Hrvatske, na rok od sedam mjeseci.

Vlada se izjasnila o amandmanima i Prijedlogu amandmana Vlade Republike Hrvatske na Konačni prijedlog Zakona o cestama, a Vlada je predložila da pravna osoba koja upravlja javnom cestom odnosno koncesionar odgovara za štetu na javnoj cesti od naleta divljači, ukoliko nije označio javnu cestu prometnom signalizacijom kako je u zahtjevu zatražila osoba koja gospodari lovištem.

Dana je i suglasnost na Dopunu Statuta Agencije za upravljanje državnom imovinom, koju je donijelo Upravno vijeće Agencije na 12. sjednici održanoj 1. srpnja 2011. godine, a kojom se ovlašćuje Upravno vijeće Agencije da donosi odluke o davanju pozajmica trgovačkim društvima koja su u vlasništvu ili u većinskom državnom vlasništvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi