SLUČAJ 'INDEKS'

Upisivale studente na fakultet po nalogu prodekana

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.04.2009 16:11
  • Objavljeno 03.04.2009 u 16:11
prometni fakultet index

prometni fakultet index

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

U nastavku suđenja u slučaju 'Indeks' danas su svjedočile djelatnice studentske referade zagrebačkog Prometnog fakulteta koje su ispričale da su studente upisivale temeljem naloga bivšeg prodekana, prvooptuženog Dragana Badanjka

Djelatnicima referade nije poznato jesu li studenti, koji su studij u ljetnom roku 2008. upisali temeljem tih naloga, razredbeni ispit položili na nekom od srodnih tehničkih fakulteta. Jedna od djelatnica u referadi, koja je na to radno mjesto došla 1998, rekla je na zagrebačkom Županijskom sudu da je, osim upisivanja studenata na temelju rang liste, i od ranije postojala praksa upisivanja temeljem naloga nadređenih.

Obrana prvooptuženog smatra da su ti nalozi bili dio redovne procedure u skladu sa zapisnicima o upisu. Tajnik Prometnog fakulteta Vladimir Stipetić rekao je da se nisu mogle upisati osobe koje nisu položile ispit na njihovom ili nekom srodnom fakultetu.

Dekan Prometnog fakulteta Ivan Dadić, koji je na tu dužnost izabran nakon izbijanja afere 'Indeks' u listopadu 2008, rekao je da ne zna ništa o razredbenim ispitima. Dodao je da se neslužbeno moglo doznati da su bivši dekan i prodekan temeljem diskrecijske ocjene davali nalog za upisivanje studenata. Asistenti koji su sudjelovali u provedbi razredbenih ispita posvjedočili su da pritom nisu primijetili nepravilnosti.

U predmetu 'Indeks' tereti se 16 osoba, profesora, posrednika i studenata s Prometnog fakulteta za primanje i davanje mita, nezakonito posredovanje ili poticanje na ta kaznena djela. Suđenje se nastavlja 17. travnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi