MALEZIJSKI MINISTAR:

Uočena nova 122 predmeta u Indijskom oceanu

26.03.2014 u 12:27

Bionic
Reading

Satelitske snimke otkrile su čak 122 predmeta koji bi mogla biti dijelovi nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa, izjavio je u srijedu Hišamudin Husein, v.d. malezijskog ministra prometa, javlja BBC

Snimke potječu od 23. ožujka i prikazuju predmete veličine od jednog do 23 metra, a otkrio ih je Airbus Defence and Space, dio korporacije Airbus, sa sjedištem u Francuskoj. Neki predmeti čine se blještavima i moguće je da su od čvrstog materijala.

Predmeti su locirani na području površine 400 četvornih kilometara, udaljenom od Pertha oko 2.557 kilometara, rekao je Husein.

Informacija je u utorak proslijeđena australskom Centru za spašavanje i koordinaciju u Perthu.

Istovremeno, Reuters prenosi informaciju kineske agencije Xinhue da dva kineska broda tragaju za predmetom dugim oko dva metra koji je ranije u srijedu uočen iz zrakoplova koji traga za nestalim Boeingom 777.

Australske vlasti priopćile su u srijedu da su dva od 12 zrakoplova koji trenutno 'češljaju' područje pretrage uočila ukupno tri predmeta.

Jedan civilni zrakoplov uočio je dva predmeta za koje se vjeruje da su uže dok je zrakoplov novozelandske vojske P-3 Orion uočio predmet plave boje, tvitala je australska Uprava za pomorsku sigurnost.