provjera motora

United Airlines mogao bi prizemljiti neke Boeinge do iduće godine

30.08.2021 u 15:50

Bionic
Reading

Nekoliko desetaka Boeinga američkog prijevoznika United Airlinesa moglo bi ostati prizemljeno do početka iduće godine radi temeljitih provjera motora, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se upućene izvore

U veljači ove godine Boeing 777-200 na letu United Airlinesa iz Denvera za Honolulu bio je prisiljen vratiti se u denversku zračnu luku pola sata nakon polijetanja zbog kvara na motoru.

Prijevoznik se nadao da će ovog ljeta nastaviti letjeti širokotrupnim zrakoplovima, ali njihov povratak u promet mogao bi se oduljiti jer američki regulator razmatra potencijalne nove uvjete za neke zrakoplove Boeing 777 s Pratt&Whitneyevim (PW) motorima, piše WSJ.

Regulatori razmatraju dodatne inspekcije elisa motora i predloženu izmjenu koja bi trebala spriječiti odvajanje poklopca motora u slučaju da se elisa odvoji u letu, navodi list.

Čelnik Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) Steve Dickson rekao je u svibnju odboru američkog Kongresa da će povratak Boeingovih zrakoplova 777-200b u promet uvjetovati poboljšanjem ključnog dijela motora.

United Airlines jedina je američka aviokomanija koja u floti ima Boeingove zrakoplove 777-200 s motorom PW4000 - ukupno 52.

Reuters nije odmah uspio stupiti u kontakt s američkim regulatorom, Boeingom i United Airlinesom kako bi komentirali izvješće američkog lista.

United Airlines uveo je u srpnju izravnu liniju za Dubrovnik, koja bi trebala ostati u ponudi do početka listopada. Lete Boeinzima 767-300 ER, prema podacima na internetskoj stranici kompanije.