'MLIJEČNA STAZA'

UNICEF: Više od 44.000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem

09.09.2022 u 17:15

Bionic
Reading

Povodom šeste UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castilllo upozorila je kako istraživanja pokazuju da više od 44.000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem

''Mnoga djeca i mladi bore se s problemima mentalnog zdravlja u tišini, obeshrabreni nerazumijevanjem. Trošak te tišine može se izračunati u danima, mjesecima, godinama. U izgubljenim snovima i životima - trošak ove tišine za tu djecu, njihove obitelji i naše društvo je neprocjenjivo velik'', poručila je Castillo.

Više od 6 000 sudionika, među kojima 900 djece i 300 učitelja i nastavnika, sudjeluje u humanitarnoj utrci koja je i ove godine nacionalna i inkluzivna te će se, od 9. do 18. rujna, održavati na tisućama staza diljem Hrvatske.

Iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku istaknuli su da će novčana sredstva za vrijeme trajanja utrke uložiti u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika diljem Hrvatske, što će se izravno odraziti na više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.