LOŠA IDEJA

Umro Slovenac koji se vozio viseći na žičari

24.02.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Slovenac koji se prošle nedjelje, viseći na rukama, vozio žičarom na Planini pod Golicom preminuo je noćas oko dva sata u bolnici u Ljubljani. Kranjska policija je za uzrok smrti isključila tuđu krivnju

Tridesetdevetogodišnjem Slovencu iz Jesenica napamet je pala ideja da bi se žičarom mogao voziti tako da se rukama uhvati za dio predviđen za noge. Vozio se tako viseći 150 metara, a tada je pao s visine od najmanje deset metara na utabanu snježnu podlogu te ostao u nesvijesti, piše 24ur.com.

Nesretni Slovenac, koji je na skijalištu bio bez skijaške opreme, u bolnici je noćas podlegao ozljedama. Iz policije kažu da muškarac najvjerojatnije nije bio pod utjecajem alkohola, no ipak su zatražene analize njegovih tjelesnih tekućina čiji se nalazi još čekaju, prenosi Dnevnik.hr. 'Tuđa krivnja u nesreći isključena je', rečeno je iz policije i dodano da se radi o neinteligentnom ponašanju koje je tragično završilo. Policija tvrdi da nitko nije opazio Slovenca da visi sa žičare koja je normalno radila i nije se zaustavila ni u trenutku muškarčeva pada.