OTKAZANA RASPRAVA S BROWNOM

Umro 6-godišnji sin Davida Camerona

25.02.2009 u 16:08

Bionic
Reading

Teško bolestan sin čelnika oporbene britanske stranke Davida Camerona umro je u srijedu ujutro u dobi od šest godina, objavila je Konzervativna stranka

LONDON - Ivan Cameron, najstarije od troje djece Davida i Samanthe Cameron, bolovao je od cerebralne paralize i teškog oblika epilepsije, a umro je u londonskoj bolnici u srijedu ujutro.

Premijer Gordon Brown, koji je i sam izgubio prvorođeno dijete, a jedan od dvojice njegovih sinova boluje od cistične fibroze, odmah je izrazio duboku sućut Cameronu i njegovoj supruzi.

Otkazana je i tjedna rasprava s premijerom u parlamentu, koja se održava srijedom kada se Brown i Cameron znaju oštro sukobljavati.

David Cameron, koji je po anketama izrazito popularniji od premijera Browna, nije nikad krio bolest svoga sina koji nije mogao hodati i bio je hranjen sondom.

Premijeru Brownu je prvo dijete, djevojčica Jennifer, umrla od krvarenja u mozgu deset dana poslije rođenja 2002. Par je zatim dobio dvojicu sinova, a stariji od njih, dvogodišnji Fraser, boluje od cistične fibroze.