LJETNA SHEMA NA HRT-U

Umjesto nogometa '24 sata' i reprize

03.06.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Što gledati HRT-u ako niste ljubitelji nogometa? Pitanje je to koje se nameće budući da se zna da će Drugi program od 10. lipnja do 11. srpnja okupirati najvažnija sporedna stvar na svijetu

Zbog SP-a u Južnoafričkoj Republici na Drugom se pokreće Afrovizija, pa je zbog toga izveden niz pretumbacija kako bi se zadovoljilo sve ukuse, a dio njih napravljen ih je i zbog ulaska u ljetnu shemu koja još nije kompletirana jer, kako se priča po HRT-u, direktor programa Domagoj Burić više na terenu gdje snima Hrvatske kraljeve, nego u uredu.

U Informativnom programu promjene će se dogoditi u Otvorenom koje će se po novoj programskoj shemi prikazivati jedan put tjedno, i to četvrtkom od 21 sat na HTV-u 1, a urednik i voditelj će biti Hloverka Novak-Srzić. Goran Milić će uređivati nedjeljni Dnevnik, a u uveden je i Dnevnik 3 nakon kojeg idu 'Priče dana' – kolaž najzanimljivijih dnevnih događanja.

Za sve one koji ne mogu smisliti nogomet, a ni informativni program HRT je za trajanja SP-a pripremio niz repriza, ali i nekih novih serija. Od 2. lipnja prikazivati će se 13 novih nastavaka njemačke kriminalističke serije 'Siska', a od 7. lipnja kreće nova serija 'Dirty Sexy Money' koja se emitira umjesto serije 'Dr. House', a od 12. srpnja kreće i serija 24 sata.

Prije nje svaki dan na Drugom bit reprizirati će se dogodovštine braće Trotter u popularnim Mućkama, a ljubitelji britanskog humora dodatno će doći će na svoje jer će na male ekrane ponovno stižu Jeeves & Wooster. Od 13. lipnja kreće prikazivanje dječjih serija: Lažeš, Melita, Ne daj se, Floki, Operacija Barbarosa i Jelenko.

Dio ljetne programske sheme donosi i cikluse azijskog filma, kao i cikluse klasičnog vesterna te zabranjenog Hollywooda. Iz njih treba izdvojiti filmske vikende s Romanom Polanskim, Johonnyjem Deppom, Jean Claude van Damom i Kieferom Sutherlandom. Dokumentarni serijal 'Romi u Europi' u deset nastavaka kreće s emitiranjem 7. lipnja.

Zabavni program u ljeto ulazi prijenosom otvaranja Riječkih ljetnih noći, potom slijedi svih pet večeri Splitskog festivala zabavne glazbe, a tijekom srpnja prenositi će se još i otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara, festivali u Omišu, Kninu, Šibeniku.