IZVAN ROKA

Ulaznice za misu s Papom na Hipodromu i dalje se mogu nabaviti

20.05.2011 u 13:54

Bionic
Reading

Iako je rok za prijavu za euharistijsko slavlje koje će na zagrebačkom Hipodromu predvoditi papa Benedikt XVI bio 14. svibnja, Hrvatska biskupska konferencija poručila je vjernicima koji se nisu prijavili da će moći dobiti ulaznice u župama i na samom Hipodromu

Vjernici su se za ulaznice mogli prijaviti u svojim župama do 14. svibnja, no biskupi poručuju da oni koji se nisu prijavili i dalje imaju mogućnost sudjelovati na misi koju će Papa predvoditi na Hipodromu 5. lipnja u sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj pod geslom 'Zajedno u Kristu'.

Sustav ulaznica sigurnosna je i organizacijska mjera te je takav sustav postojao i za vrijeme prvog posjeta pape Ivana Pavla II. 1994. godine.

'Pastirski pohod Svetoga Oca jedinstvena je prilika da okupljeni sa svih strana Lijepe Naše – i izvan njezinih granica – u velikom hrvatskom nacionalnom euharistijskom slavlju povodom prvoga Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji povjerimo Gospodinu našu prošlost, sadašnjost i budućnost, sebe i svoje obitelji, čitav hrvatski narod i sve stanovnike naše domovine. Neka sudjelovanje u tom jedinstvenom slavlju s Papom bude svjedočanstvo i znak našega iskrenog bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja. Stoga pozivamo sve vas, dragi vjernici, da dođete na zagrebački Hipodrom i uključite se u zajedničku molitvu s Papom koji nama Hrvatima svojim dolaskom iskazuje osobitu čast i potvrđuje našu povezanost sa sveopćom Crkvom, kao i našu ucijepljenost u zajednicu naroda Europe i svijeta', poručili su biskupi.