'MASAKR MOTORNOM PILOM'

Ukrao stoljetne hrastove vrijedne 80 tisuća kuna

31.05.2011 u 15:00

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme Slavonci su svjedoci sve učestalijih krađa. Na meti kradljivaca su kuće, pošte, zlatarnice, banke, pa čak i šume. Tako se uz cigarete, zlatninu i novac, sve češće krade i drvo

Kradljivac s motornom pilom napravio je tako pravi masakr nad stoljetnim slavonskim hrastovima u jednoj privatnoj šumi zapadno od mjesta Ciglenik nedaleko od Slavonskog Broda. Motorkom je srušio devet stabala hrasta, čiji je promjer u panju od 80 do 115 cm, a trupce je potom odvezao. Nakon što je na mjestu raskošnih hrastova, od kojih su neki stari i preko 200 godina, ugledao samo panjeve i ostatke, šokirani 45-godišnji vlasnik šume krađu je prijavio policiji.

Ubrzo nakon toga ušlo se u trag 27-godišnjem kradljivcu te je jučer nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje. Slijedi mu kaznena prijava zbog teške krađe, zbog čega mu prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Podsjetimo, nedavno su kradljivci oboružani motorkama poharali i šumu nedaleko od mjesta Lovčići kod Slavonskog Broda. Iz šume, koja je vlasništvo Šumarije Oriovac, posjekli su i ukrali 20 stabala hrasta, cera i bukve.