AMERIČKI HAKERI

Ukrali 50.000 dolara pa ih prebacili u Hrvatsku!

22.02.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Američkom bračnom paru, koji ima malu tvrtku za uvoz stakla, hakeri su s računa skinuli 50.000 dolara i prebacili na bankovni račun u Hrvatskoj. Novac je na koncu i podignut s hrvatskog računa, ali se ne zna o kojim hrvatskim bankama je riječ, prenosi Večernji list iz američkog tiska

Slučaj se dogodio prošle godine, a mediji su ga otkrili sad jer su vlasnik tvrtle Fan bao i supruga Cathy Huang podnijeli tužbu protiv Bank of America zato što im ne želi nadoknaditi 50.000 dolara prebačenih u Americi.

Banka je zaustavila pokušaj prebacivanja 99.000 dolara na drugi račun u Hrvatskoj. O kojim je bankama u Hrvatskoj riječ, nije otkriveno, ali je poznato da je novac podignut s računa.

Glasnogovornica Bank of America Shirley Norton izjavila je da banka nije kriva što je bračni par ostao bez novca te da im stoga odbija vratiti 50.000 dolara. Fan bao i Cathy Huang u tužbi navode da im je u Bank of America rečeno da moraju otvoriti online račun jer je to jedan od najsigurnijih načina provođenja bankovnih transakcija.