NOVA ODMAZDA

Ukrajinci opet napali Belgorod, poginuo muškarac, ima ranjenih

02.01.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Jedan muškarac je poginuo te je sedmero ljudi ranjeno u utorak u ukrajinskom napadu na grad i regiju Belgorod, priopćilo je Ministarstvo obrane i regionalni dužnosnici

Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je muškarca ubio projektil koji je pao pored njegovog automobila te da su četiri osobe ranjene.

Dužnosnici su rekli da je ruska protuzračna obrana oborila 17 ukrajinskih "zračnih meta", uključujući rakete ispaljene iz višestrukih bacača projektila te da je oštećen niz kuća i automobila.

U teškim ruskim napadima projektilima i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku prijestolnicu Kijev i sjeveroistočni grad Harkiv, u utorak je ubijeno najmanje petero ljudi, a deseci su ranjeni, tvrde ukrajinski dužnosnici.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da ukrajinsko bombardiranje Belgoroda u subotu, u kojem Rusija tvrdi da je ubijeno 25 civila, "neće proći nekažnjeno".

  • +9
Napad na Belgorod Izvor: Profimedia / Autor: Press Office of the Belgorod Reg / TASS / Profimedia

Od petka, kada je Moskva izvela najtežu noć bombardiranja od početka rata, Kijev tvrdi da je Rusija lansirala više od 300 bespilotnih letjelica i raketa raznih vrsta na gradove diljem Ukrajine.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti ruska i ukrajinska izvješća.