summit sei

Ukrajina zahvalna Hrvatskoj na potpori

04.12.2018 u 12:37

Bionic
Reading

Ukrajina je zahvalna Hrvatskoj na potpori teritorijalnom integritetu i suverenitetu, posebice u svjetlu nedavne eskalacije napetosti s Rusijom, izjavila je u utorak potpredsjednica ukrajinske vlade Ivana Klimpuš-Cincadze na marginama summita SEI-a u Zagrebu

'Zahvalni smo na potpori koju dobivamo od Hrvatske u smislu našeg teritorijalnog integriteta, suverenosti i neovisnosti', rekla je Klimpuš-Cincadze za Hrvatski radio.

Ukrajina prolazi kroz vrlo teško razdoblje nakon što 'nas je Rusija ponovno otvoreno napala, ovoga puta u Crnom i Azovskom moru', kazala je ona.

'Računamo na jedinstvenost europskih nacija i dobila sam jamstva da će se hrvatski glas u tom jedinstvu čuti kao i uvijek u potpori međunarodnom pravu, potpori slobodi i demokraciji dok se Ukrajina bori za povratak u obitelj europskih nacija'.

Potpredsjednica ukrajinske vlade sastala se u utorak s premijerom Andrejem Plenkovićem i potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Marijom Pejčinović Burić.

  • +8
Poslovni forum "Inovacijama do konkurentnosti" u sklopu summita Srednjoeuropske inicijative (SEI) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL