BRITANSKI MINISTAR OBRANE:

'Ukrajina ima zamah, no Rusija je daleko od odustajanja i završetka rata'

13.11.2022 u 21:01

Bionic
Reading

Ukrajina doživljava zamah u svom ratu protiv Rusije, no Moskva je daleko od odustajanja, rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace u nedjelju kada su Rusi objavili da su ostvarili manji uspjeh u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, prenose agencije

'Ukrajina ima zamah. Nije to veliki zamah, no ipak, stvari idu u korist Ukrajinaca', rekao je Wallace za Times Radio prije nego što je upozorio da ne bi bilo mudro shvatiti rusko povlačenje iz Hersona kao završetak rata. 'Nitko ne podcjenjuje Rusiju. Rusija je daleko od odustajanja', dodao je Wallace, kako prenosi agencija Reuters.

U nedjelju je ruska strana objavila da su ostvarili manju pobjedu u području Donjecka. Ruski vojnici osvojili su selo Majorsk u blizini grada Gorlivke, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov, prenosi njemačka agencija dpa. Ukrajina još uvijek nije objavila informacije koje bi poduprle tu tvrdnju. Međutim, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom obraćanju videovezom u subotu navečer primijetio osobito žestoke ruske napade u Donjecku. 'Ondje je čisti pakao', kazao je.

  • +4
Herson Izvor: Profimedia / Autor: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Ruske su snage pretrpjele težak poraz u Hersonu. Nakon uspješnih ukrajinskih protuofenziva, ruska se vojska povukla iz pokrajinskog središta Hersona i iz drugih mjesta sjeverozapadno od rijeke Dnjepar, više od osam mjeseci nakon što je počeo rat. Ukrajinski mediji nastavili su u nedjelju objavljivati snimke naroda kako slavi ulazak ukrajinskih vojnika u Herson.