TUKLI I MUČILI MLADIĆA

Uhićena desetorica brutalnih riječkih dilera

13.02.2014 u 09:18

Bionic
Reading

Istražni zatvor određen je desetorici osumnjičenih o čijim je uhićenjima izvijestila riječka policija na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u srijedu navečer- šestorici osumnjičenih za protupravno oduzimanje slobode, iznudu i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, te četvorici dilera droge.

Državno odvjetništvo je izvijestilo da je sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da se u istražnom zatvoru zadrže šestorica osumnjičenih za premlaćivanje 25-godišnjaka u jednom stanu u Rijeci te četvorica dilera.

Skupina osumnjičenih u dobi od 28 do 38 godina doveli su mladića u stan u vlasništvu jednog od njih tražeći da vrati novac vlasniku tog stana te govoreći da im je 'upropastio posao s marihuanom'. Tukli su ga, pri čemu je zadobio puknuće slezene i zarezali ga škarama po prstu, tražeći da opljačka trgovinu kako bi vratio novac, stoji u priopćenju državnog odvjetništva. Dvojica od njih se sumnjiče i za trgovanje marihuanom i omogućavanje njenog konzumiranja.

U drugom slučaju, u kojem je policija razbila dobro organiziranu skupnu dilera, radi se o četvorici, u dobi od 29 do 35 godina, osumnjičenima da su od rujna 2013. do 11. veljače ove godine na riječkom području prodavali marihuanu i amfetamin.

Policija je danas izvijestila da je prilikom njihova uhićenja pronađeno oko pet kilograma marihuane, 217 grama amfetamina, 156 grama marihuane, 0,20 grama MDMA, tri digitalne vage i dr. Policija je navela da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su u proteklih šest mjeseci prodali najmanje dva kilograma amfetamina.