SPROVEDENI U SPLIT

Uhićena četvorica dilera kokaina u Zadru

21.09.2009 u 10:31

Bionic
Reading

Nakon provedene višemjesečne kriminalističke obrade, zadarska je policija u koordinaciji sa USKOK-om uhitila četiri osobe te ih 19. rujna sprovela istražnom sucu Županijskog suda u Splitu uz kaznene prijave u kojima se sumnjiče da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga

ZADAR - Uhićeni su 31-godišnjak iz Zagreba i tri osobe sa zadarskog područja u dobi od 35, 21 i 33 godine. Oni su se prema prijašnjem planu udružili u skupinu radi prodaje opojnih droga, odnosno kupovali su, skrivali, prepakirali i obavljali daljnju preprodaju kokaina, priopćila je jutros PU zadarska. Svi su uhićeni na zadarskom području.

U priopćenju PU zadarske ističe se da je 35-godišnjak sa zadarskog područja u više navrata od prvoosumnjičenog 31-godišnjeg Zagrepčanina kupovao, odnosno nabavljao kokain. Predavao ga je 21-godišnjaku sa zadarskog područja koji ga je skrivao u obiteljskoj kući ili u iznajmljenom stanu na području Zadra u kojemu je neprijavljeno boravio, te ga u stanu vagao, miješao s pripravcima i prepakirao za daljnju prodaju. Tako pripremljene paketiće obojica su prodavali na području Zadra, a 33-godišnjak ih je od njih kupovao, miješao s dodatcima radi povećanja mase, ponovno prepakirao i preprodavao daljnjim kupcima.

Na ovaj su način osumnjičeni ostvarili protupravnu materijalnu dobit u ukupnom iznosu od najmanje 403 tisuće kuna.

Prošloga petka 18. rujna, u jutarnjim satima na ulazu u Benkovac policijski službenici su zaustavili vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak kod kojega su pronašli pet paketa kokaina, ukupne težine oko 576,2 grama.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Splitu provedene su pretrage domova svih osumnjičenika i tom prilikom su pronađeni i privremeno im oduzeti mobiteli, novac za kojeg se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela, kod 31-godišnjaka su pronađeni nelegalno posjedovali puška i pištolj, a kod 33-godišnjaka 6 grama kokaina, priopćila je jutros PU zadarska.