kroz mjenjačnice

Uhićen Slovenac koji je u Zagrebu zamijenio 88 krivotvorenih novčanica od 50 dolara

24.03.2021 u 11:24

Bionic
Reading

Zagrebačka policija prijavila je 40-godišnjeg slovenskog državljanina kojeg sumnjiči da je u ponedjeljak stavio u optjecaj 88 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 američkih dolara koje je u dvjema mjenjačnicama u središtu Zagreba zamijenio za 27.280 kuna.

Policija je precizirala da je 40-godišnjak u ponedjeljak oko 12,30 sati zaposlenici mjenjačnice u Gajevoj ulici predao 48 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 američkih dolara koje je pribavio na zasad neutvrđeni način. Ne sumnjajući u valjanost deviza, zaposlenica mjenjačnice je 40-godišnjaku isplatila 14.880 kuna.

Osumnjičeni je sat vremena kasnije na identičan način doveo u zabludu zaposlenicu mjenjačnice na Preradovićevom trgu koja je 40-godišnjaku za 40 krivotvorenih novčanica od 50 dolara isplatila 12.400 kuna, dodala je policija.

Nekoliko minuta kasnije, osumnjičeni je u mjenjačnici u Vlaškoj ulici pokušao zamijeniti još 40 lažnih novčanica od 50 dolara, ali je učinkovitom suradnjom s građanima uhićen pri pokušaju zamjene.

Po dolasku policije osumnjičeni je policajcima predao još 47 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 dolara koje je skrivao u čarapi i okopojasnoj torbici dok je u njegovom automobilu pronađen novac za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela, dodala je zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.