sporan amblem

Skeju i Ćuka nisu pustili na Pantovčak zbog amblema HOS-a na kravatama

05.07.2022 u 15:27

Bionic
Reading

Udruga XI. bojne HOS-a bila je na prijemu kod predsjednika Zorana Milanovića, ali Marko Skejo i Miće Ćuk nisu ušli jer nisu htjeli skinuti kravate na kojima je bio amblem HOS-a

'Na poziv Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića, a povodom 31. obljetnice osnutka 114. brigade ratni zapovjednici brigade, zapovjednici bojni i predsjednik udruge veterana 114.br.HV, dana 4. srpnja 2022. odazvali su se pozivu na kojem su Predsjednika RH upoznali s ratnim putem brigade, kao i radom Udruge veterana 114. br. HV.

Priopćenje Ureda Predsjednika RH koje je izašlo u javnosti nije u potpunosti točno, naime među ratnim zapovjednicima 114. br. HV-a bio je i ratni zapovjednik brigade pukovnik Marko Skejo i ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a bojnik Miće Ćuk kojima je zabranjen ulazak u ured predsjednika zbog kravate na kojoj je bio amblem HOS-a.

Protokol i savjetnik predsjednika za branitelje gospodin Marijan Mareković zamolio je ratne zapovjednike Marka Skeju i Miću Ćuka da skinu kravate što su imenovani izričito odbili, jer je pod tim znakom poginulo preko 700 bojovnika HOS-a koju su ugradili svoje živote u slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku.

Nakon toga su Skejo i Ćuk napustili Pantovčak, a ostali otišli na prijem kod predsjednika RH', naveli su u priopćenju.

Iz Ureda predsjednika nisu reagirali, priopćili kako su razgovarali o "dosadašnjem radu i daljnjim planovima Udruge veterana Domovinskog rata 114. brigade HV-a" te da su na sastanku su bili predsjednik Udruge umirovljeni satnik Ante Banović-Krilnik, bivši zapovjednik 114. brigade HV-a umirovljeni general-bojnik Slaven Zdilar i zapovjednik 3. bojne 114. brigade HV-a umirovljeni satnik Stipe Ćoso.