odluke stožera

Učenici u Splitsko-dalmatinskoj županiji ponovno na online nastavi, o pričestima i krizmama ni riječi

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 08.04.2021 13:21
  • Objavljeno 08.04.2021 u 13:21
Škola u Splitu

Škola u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije - samo u četvrtak zabilježena su 442 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je udjel pozitivnih na otprilike trećini ukupno testiranih - nastava u Splitsko-dalmatinskoj županiji od ponedjeljka se vraća na 'model C', odnosno na daljinu

Iz ove odluke izuzeti su tek učenici razredne nastave u osnovnim školama, dakle od 1. do 4. razreda. Za razliku od prethodnog razdoblja, na nastavu na daljinu prelaze i maturanti.

Odlukom Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije obustavljena je i sva praktična nastava u školskim objektima.

'Zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po Modelu 'C', odnosno 'online' nastave, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred), kojima će se nastava održavati po Modelu 'A', odnosno neposredno u školi', obavijestili su iz ovog stožera.

Istodobno s vraćanjem učenika na nastavu od kuće očekivale su se dodatne mjere ili barem preporuke za održavanje vjerskih svečanosti poput pričesti i krizmi, no splitsko-dalmatinski stožer o tome se nije oglasio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!