PRESUDA KRVNICIMA

Ubojicama Miroslava Tunjića ukupno 11 godina

14.06.2011 u 15:39

Bionic
Reading

Dva mladića dobila su danas na Županijskom sudu u Vukovaru ukupno 11 godina zatvora za ubojstvo Miroslava Tunjića (17) iz Županje, koje se dogodilo u selu Gradište u studenome prošle godine

Prvi optuženi Antun Matković (19) iz Gradišta odlukom je Sudskog vijeća kojim je predsjedavao sudac Milan Kojić dobio je pet i pol godina zatvora, a drugi optuženi Goran Ević (21), također Gradištanac, dobio dva mjeseca manje. Sudilo se i Ivanu Stapiću (24) iz Otoka koji je na nesretnog Tunjića, dok je ležao na cesti, naletio automobilom, no on je oslobođen optužbi.

Sudac Kojić je u obrazloženju presude naveo kako su 'Matković i Ević bez ikakva razloga napali Tunjića te da su mu nanijeli veći broj ozljeda opasnih po život'. Navedeno je kako je Matković bio inicijator napada kojemu se priključio i Ević, a nesretnog su mladića nasilnici 'tukli šakama po glavi i tijelu te ga šutirali nogama'.

Miroslav Tunjić

'Uzeli smo u obzir činjenicu da nasilja ima svakodnevno u našem društvu, pa izrečene kazne smatram primjerenim. Ovo je i poruka svima kako će proći ako napadnu nekoga bez ikakva razloga i povoda', poručio je sudac Kojić.
Miroslava Tunjića nasilni je dvojac napao prilikom izlaska ispred jednog kafića u Gradištu. Nakon što su ga pretukli, ostavili su ga na neosvijetljenom dijelu ceste.