USTRIJELIO KAMATARA

Ubojica iz zlatarnice pred istražnim sucem

24.01.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Zaposlenika zlatarnice "Zagreb" koji je jučer iza 14 sati u Margaretskoj ulici ubio 43-godišnjeg muškarca policija će, osim za ubojstvo, prijaviti i za dovođenje u opasnost dvojice ljudi koji su se u zlatarnici zatekli u vrijeme zločina

ZAGREB - Jedan od njih vlasnik je zlatarnice, a drugi 31-godišnji muškarac koji je u prodavaonicu ušao zajedno s ubijenim, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Iako policija ni danas nije službeno navela motive zločina iz više izvora doznaje se da je ubojstvo uslijedilo nakon dugogodišnjeg "kamatarenja". Zaposlenik u zlatarnici Ivica Ivanda navodno je godinama bio žrtva kamatara Branka Mijića, koji je i prilikom posljednjeg susreta došao tražiti novac.

Prema službenom policijskom izvješću Ivanda je, nakon svađe i tjelesnog obračuna ispred dvojice očevidaca, u svoju žrtvu ispalio četiri hica iz pištolja za koji nije imao dozvolu.

Na mjestu zločina dočekao je policiju, koja ga je zavezanog lisicama odvela u postaju.

Tijekom poslijepodneva Ivanda bi trebao biti prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda i odveden u pritvor u Remetincu.

Inače, Ivanda je od ranije poznat policiji zbog kaznenog djela "dovođenja u opasnost općeopasnom radnom ili sredstvom", a kriminalni dosije imao je i ubijeni Mijić. On je 1988. u Zagrebu nožem ubio policajca Iliju Mandića, zbog čega je nekoliko godina proveo u zatvoru. Tri godine odslužio je u Italiji, odakle je otišao u Njemačku, koja ga je zbog presude u odsutnosti izručila Hrvatskoj.