U TOULOUSEU

Ubijena židovska obitelj, ubojica na slobodi!

19.03.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Najmanje četiri osobe su ubijene u pucnjavi ispred židovske škole Ozar Hatorah u Toulouseu, na jugozapadu Francuske, dok je jedna teže ozlijeđena, javlja BBC. Troje ih je preminulo na licu mjesta: tridesetogodišnjak i njegova dva sina u dobi od tri i šest godina, dok je još jedno dijete u dobi između osam i deset godina preminulo nešto kasnije od posljedica ranjavanja. Teško je ranjen sedamnaestogodišnji mladić

Svjedoci su rekli francuskim medijima da je među ubijenima jedna odrasla osoba i dvoje djece. Prema njihovim riječima, ubojica je otvorio vatru na ljude koji su čekali ispred škole, a zatim je pobjegao na motociklu. Kasnije se doznalo da se radi o tridesetogodišnjaku, Jonathanu Sandleru, Franko-Izraelacu iz Jeruzalema, koji inače radi kao nastavnik u školi, i njegova dva sina u dobi od tri i šest godina. Ubijeno je još jedno dijete, a teško je ozlijeđen sedamnaestogodišnjak.

U istom dijelu Francuske prije tri dana ubijeni su vojnici. Ubojica je također pobjegao na motociklu.

30-godišnji padobranac ubijen je u rezidencijalnom dijelu Toulousea prije nešto više od tjedan dana, dok su prošlog četvrtka ubijena dva vojnika, a treći je ranjen dok su bili pred bankomatom u gradu Montaubanu, udaljenom 46 kilometara.

Državni tužitelj je izjavio da 'postoje elementi zbog kojih se ozbiljno postavlja pitanje o vezi između ubojstava pred židovskom školom i spomenutih ubojstava'.

Francuzi su u velikom šoku, kao i Izrael.

Francuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant uputio se na mjesto događaja. Najavio je pojačan nadzor oko svih religioznih objekata u Francuskoj.

Čitava farncuska politička scena ujedinjena je u osudi čina u Toulouseu. U Toulouse su se uputili i Nicolas Sarkozy i Francois Hollande. Potonji u gesti solidarnosti spram židovske zajednice.

Glasnogovornik Socijalističke stranke je kazao kako je 'predsjednička kampanja obustavljena u počast žrtvama iz Toulousea.

Sarkozy, koji je stigao na mjesto nesreće, izjavio da je pucnjava u Toulouseu 'nacionalna tragedija'.