438 STABLJIKA

U Zaostrogu otkrivena plantaža trave vrijedna 3 milijuna kuna

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojom prilikom je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prodaje droga, opisano u članku 190. st. 2. Kaznenog zakona, te kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, opisano u članku 331. Kaznenog zakona

42-godišnjak se sumnjiči da je u mjestu Zaostrog zasadio i uzgajao stabljike marihuane, radi daljnje preprodaje marihuane na ilegalnom tržištu, piše Slobodna Dalmacija

Kako se doznaje iz priopćenja PU splitsko-dalmatinske, policijski službenici su ga jučer zatekli prilikom vršenja radova oko zasađenih stabljika, u Zaostrogu, gdje je pronađeno ukupno 438 komada stabljika marihuane, visine od 33 do 175 cm, zasađenih na tri parcele.

Obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik, pronađeno je još 3 kg i 302 g marihuane, zatim 110 g sjemenki marihuane, vaga za precizno mjerenje, poluautomatska puška sa 63 komada pripadajućeg streljiva, 230 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 7 komada tromblonskog streljiva, 3 komada manevarskog streljiva, 14 komada detonirajućih kapisla, te novac u ukupnom iznosu od oko 56 000 kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Vrijednost marihuane, koja se u nabavi, za daljnju preprodaju na ilegalnom tržištu može dobiti iz ove količine stabljika, iznosi oko 3.000.000,00 kuna, dok je vrijednost koja se dobije uličnom preprodajom dvostruka.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, te se isti dovodi pritvorskom nadzorniku.