SNIJEG I DALJE PADA

U Zagrebu puknuo vrelovod, problemi s grijanjem

11.02.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Građani Vukovarske i Miramaske ulice, koji se napajaju toplinskom energijom iz ovog dijela vrelovoda, nisu ostali u cijelost bez grijanja i tople vode u cijelosti, ali imaju smanjen intenzitet dotoka

Devet poslovnih zgrada, ali i oko 500 stanova u tri veće stambene zgrade ima poteškoća s grijanjem te korištenjem tople vode zbog puknuća vrelovoda u zagrebačkom naselju Kruge.

'Zbog dotrajalosti cijevi vrelovoda kao i nagrizanja koje je izazvalo tretiranje prometica solju, došlo je do oštećenja te puknuća, a ekipe rade na terenu kako bi se normalna opskrba toplinskom energijom što prije uspostavila,' pojasnila je Silvija Barić, iz ureda odnosa s javnošću HEP - Toplinarstva. Zbog sanacije puknuća vrelovodne magistrale, zatvara se do daljnjega za prometovanje Ulica Kruge kod Slavonske avenije, priopćili su iz PUZ-a.

Iz HEP - Toplinarstva očekuju kako će kroz nekoliko sati uspostaviti normalnu opskrbu toplinskom energijom svih ugroženih korisnika, dok će rad na vrelovodu potrajati i nekoliko dana.

Od jučer više od stotinu padova i lomova

Zagrebačka Klinika za traumatologiju jučer je imala pune ruke posla, čak 95 pacijenata zbog padova na ledu i snijegu primljeno je na obradu, dok je od jutros primljeno 20-tak novih pacijenata.

'Riječ je uglavnom o natučenjima, ali je bilo i nekoliko lomova', pojasnio je dr. Tihomir Banić s Traumatologije. Prijepodne je proteklo bez poteškoća u zagrebačkom javnom prijevozu, dok je novi snijeg usporio samo dvije liniije autobusnih linija koje s Črnomerca idu prema brdskim područjima grada.

'Puno je bolje stanje nego prijašnjih dana kada je bilo 4 do 5 obustavljanja javnih linija prijevoza. U stanoj smo koordinaciji s ekipama Zimske službe, čim prometnice postanu u najmanju ruku nesigurne zbog padalina, reagiramo prema njima', pojasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.