aktivno više od 100 slučajeva

U Zagrebu 22 novooboljele osobe od covida-19

20.07.2021 u 14:00

Bionic
Reading

U Zagrebu su u posljednja 24 sata zabilježene 22 novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 68.857, što su četiri osobe više nego jučer.

Trenutno je u gradu Zagrebu 109 aktivnih slučajeva covida-19.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnom punktu Zagrebačkog velesajam cijepljene su 3323 osobe, a na lokalnim punktovima 1188 osoba.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 322 uzorka, od kojih je devet bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 18 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 12 osoba. Od 18 covid pozitivnih osoba šest su kontakti, pet osoba je za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod četiri oboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu i Šibeniku. Kod jedne osobe moguće je izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a dvije osobe doputovale su iz SAD-a i Nizozemske.