TRGOVCI SPUŠTAJU CIJENE

U veljači jeftiniji jaja, kava, svinjetina...

24.02.2014 u 13:38

Bionic
Reading

Konačno je vidljiv trend pojeftinjenja robe široke potrošnje, pokazuje aktualna analiza cijena u supermarketima

Analiza stanja cijena u supermarketima koju je u veljači proveo portal www.supermarketi.info jasno pokazuje da se neki pozitivni pomaci na tržištu ipak događaju. Bitnih poskupljenja u odnosu na prošli mjesec nije bilo, a u odnosu na stanje cijena u siječnju, dominiraju trendovi pojeftinjenja.

Niže cijene se odnose prvenstveno na osnovne namirnice, a najviše su pojeftinili jaja, kava i svinjetina. Jaja su u odnosu na siječanj jeftinija u prosjeku 14,61 posto, Franckova kava 7,18 posto, a svinjska lopatica bez kostiju 17,38 posto. Osjetno je pojeftinila i kompletna linija muških dezodoranasa Axe, pri čemu je miris Dark Temptation u prosjeku jeftiniji za 21,88 posto u odnosu na siječanj.

Trendovi poskupljenja u odnosu na spomenuto razdoblje gotovo su zanemarivi ako se uzme u obzir to da se odnose uglavnom na sezonsko povrće te neke manje bitne namirnice, kao što su pivo i neki kozmetički artikli.

Sve trendove poskupljenja i pojeftinjenja u odnosu na siječanj ove i lipanj prošle godine (prije ulaska Hrvatske u EU) pogledajte ovdje