druga faza popuštanja

U Varaždinskoj županiji nema novooboljelih

03.05.2020 u 14:01

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, a uoči druge faze popuštanja mjera načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin apelirao je u nedjelju na nastavak pridržavanja protuepidemijskih mjera

U posljednja 24 sata provedeno je 36 testiranja, a ukupno dosada 1445. Pod mjerom samoizolacije nalazi se preko 1800 osoba, po čemu je Varaždinska županija na drugom mjestu u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dosad je na području županije oboljelo 46 osoba, a ozdravilo je njih 30. 13 ih se nalazi na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici, a troje u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još četiri osobe koje na području županije imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Uoči druge faze popuštanja mjera koja kreće u ponedjeljak, načelnik Stožera Robert Vugrin apelirao je na građane da nastave s pridržavanjem protuepidemijskih mjera o držanju međusobnog razmaka i dezinficiranju, a podsjetio je i na preporuku da se u zatvorenim prostorima nose maske.

„Zanemarimo li te mjere, može se dogoditi da dođe do novog prodora virusa i većeg broja oboljelih, a to bi onda predstavljalo korak unazad u dosada vrlo uspješnoj borbi protiv zaraze”, poručio je Vugrin.